Kiemelt hírek Szentes

Fiatalos, derűs, ünnepélyes szalagavatót rendezett a Pollák

A dr. Papp László Városi Sportcsarnokban február 8-án rendezték meg HSZC szentesi Pollák Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős tanulóinak szalagavató ünnepségét. A 12.-es osztályok ünnepélyes bevonulása, majd a Himnusz közös eléneklése után ünnepi beszédek következtek.

Kovács Attila, szakgimnázium igazgatója köszöntötte a megjelenteket, köztük Szirbik Imre polgármestert, Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselőt, a szakképzési centrum-beli partner intézmények igazgatóit. Ezután felolvasta Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, térségi országgyűlési képviselő, az iskola egykori diákjának köszöntő levelét.

Szirbik Imre, mint közgazdász a természettudományok fontosságáról beszélt az érettségi előtt álló fiataloknak, sok sikert kívánva az közeli jövő feladatainak sikeres teljesítéséhez.

Kovács Attila intézményvezető elköszönt a két osztály 32 diákjától. Felidézte az egyes osztályok egyéniségeit, a csínytevéseiket, az eredményeiket, a közös élményeket. Beszéde végén az érettségire való további felkészülés jelentőségéről szólt.

Ezután Háló Gyula: „Gyermekként” című versciklusából Tary Nándor és Vida-Szűcs Patrik 11. b osztályos tanulók adtak elő részleteket, amely bevezette a Pollákhoz tartozás jelképeként (is) a kék szalagok feltűzését.

A 11. osztályos tanulók az iskola vezetőinek (Kovács Attila igazgatónak, Bojtos József igazgatóhelyettesnek és Szemerédi Endre gyakorlati oktatásvezetőnek) is feltűzték a szalagot.

Ezt követően Kovács Attila igazgató mondta a neveket, és a 11-esek feltűzték a végzősöknek a szalagot. A 12. évfolyam nevében Molnár Anikó búcsúzott el tanáraiktól és diáktársaiktól.

A program második részében szórakoztató műsor következett. A szalagavató egyik legkülönlegesebb produkciója a mára már hagyománnyá vált nyitó-keringő. Különleges talán azért is, mert a látványos koreográfia mellett az iskola tanulói társastánc tudásukat is bemutathatták tánctanáruk, Pásztor Anikó kitartó munkájának köszönhetően.

A 12. a osztály diákjai egy film segítségével mutatták be „Miből lesz a cserebogár?” – a félénk nyolcadikosokból miként lesznek vagány 12.-esek.
A 12. b osztály is forgatott egy alacsony költségvetésű, több derültséggel készült filmet, amelyet jó kedvvel fogadott a közönség. Ez az osztály még egy tánccal is előrukkolt – melynek Aranyi Erzsébet tanárnő készítette a koreográfiáját a táncot tanította be a táncot.

A 12.a táncos produkciójából megismerhette a népes közönség, hogy „Miről álmodik a lány”?

Fellépett a Dobbantó Néptáncegyüttes is, akik ezúttal Felső-Bodrogközi táncokat adtak elő. A táncosok között volt Szűcs Gergőt, a Pollák 11. b osztályos tanulója is! Továbbá bemutatót tartott a Szentesi Kiss Bálint Kötélugró Sportegyesület csoportja, sorai között az iskola 10. b osztályos tanulójával, Varga Márkkal.

A szórakoztató műsort és a szalagavatót a végzősök-, illetve a családtagokkal közös keringővel zárták.

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?