Kiemelt hírek Szentes

Fodrászat az Ápoló Otthonban

Egy különleges kezdeményezésnek örülhettek a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthonának ellátottjai: a szentesi Presztóczki fodrászat csapata július 4-én lehetőséget biztosított, hogy szakemberek iránymutatásával, fodrász tanulók segítségével több, stílusos, divatos frizura készüljön el – díjmentesen.

Drubináné Fodor Katalintól, a Csongrád megyei Gesztenyeliget Otthon intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy Farkas Sándor, országgyűlési képviselő javasolta az intézmény és a fodrászat közötti együttműködést, elsősorban az ellátottak közérzetének javítása érdekében.

A kezdeményezés hosszabb távra szól, így lehetőség nyílik a fodrász tanulók részére, hogy megszerzett tudásukat bemutassák, gyakorolják a szociális intézmények más és más korosztályt érintő ellátotti körében. Tervezik, hogy a továbbiakban a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon Nagymágocsi Kastélyotthona, a szentesi -nagymágocsi támogatott lakhatás, valamint a Derekegyházi Ápoló Otthonban és lakóotthonaiban élő ellátottak számára is biztosítják ezt a lehetőséget.

Farkas Sándor, a térség parlamenti képviselője és miniszterhelyettes is megjelent a kapcsolatfelvétel utáni első megvalósult, derekegyházi kihelyezett gyakorlaton, és kérésünkre bővebben is kifejtette ezzel kapcsolatos álláspontját:

 

Az első találkozón a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola 11. évfolyamos fodrásztanulói készítették a frizurákat, nyújtottak alapszolgáltatást, végeztek női- és férfi hajvágást. Jó volt látni, ahogy a fiatalok lelkesen, tudásuk legjavát nyújtva végezték munkájukat.

Presztóczki Veronika, Ezüstkoszorús mesterfodrász elmondta, hogy jelenleg 20 tanulóval foglalkozik, és amikor közülük tíznek felajánlotta ezt  a lehetőséget, mindenki nagy örömmel fogadta el a hívást. Ez egyébként látszik is a hozzáállásukon – tette hozzá. Ők a nyári gyakorlatukba is beszámíthatják ezt a derekegyházi szakmai „kirándulást”.

Nem hallgatom el: nekünk, illetve a diákoknak is jó ez az alkalom, hiszen nem „próbafejeken” kell a fiataloknak az elméletben és gyakorlatban elsajátított ismerteket „rögzíteni”.

 

 

Persze ettől a „kiszállástól” még a Fodrászat & Szolárium Szalon zavartalanul működik, kollégáim ott állnak helyt – folytatta a mesterfodrász. Viszont itt az otthonban, a tanulók a fogyatékkal élő emberekkel való természetes kapcsolatot sajátíthatják el, ami szakmájuk gyakorlása során nagyon is fontos lehet. Ezért is örülünk annak, hogy a továbbiakban is folytatódik a közös munka a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthonnal.

 

Itt belepillanthatnak a munkába:

A szentesi Pesztróczki fodrász Szalon tanulói

Fodrászat az Ápoló Otthonban Egy különleges kezdeményezésnek örülhettek a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthonának ellátottjai: a szentesi Presztóczki fodrászat csapata július 4-én lehetőséget biztosított, hogy szakemberek iránymutatásával, fodrász tanulók segítségével több, stílusos, divatos frizura készüljön el – díjmentesen.A cikk itt olvasható (hangzó bejátszással):http://hir45.hu/fodraszat-az-apolo-otthonban/

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. július 4., szerda

 

 

Vélemény, hozzászólás?