Kiemelt hírek Sport Szentes

Fogathajtóverseny és lótenyésztők találkozója

Nagymágocsi Lovassport Egyesület szervezésében augusztus 31-én rendezték meg Derekegyház-Tompaháton a lovaspályán a 15. CAN-C, CAN-D fogathajtó versenyt, amely egyben a Csongrád Megyei Fogathajtó Bajnokság és a Dél-Kelet-Magyarországi Regionális Fogathajtó Bajnokság pontszerző fordulója.

A programot Szabó István, Derekegyház polgármestere nyitotta meg. Beszélt arról is, hogy az idei verseny a 9. Furioso emlékverseny. Itt találkozhatnak a régi lótenyésztői, fogathajtói, és egy komplex program keretében egy kellemes (és valószínű hasznos) napot tölthetnek el együtt.

A verseny során összesen négy versenyszámban mérték össze tudásukat a térség fogathajtói, valamint négyesfogatok bemutató hajtását is láthatta a közönség. A helyieken kívül érkeztek versenyzők Szentesről, Orosházáról, Gádorosról, Hódmezővásárhelyről, Nagymágocsról, Kondorosról.

Az eredmények:
Egyesfogat CAN-C:
1. Gémes Lajos (Bercsényi Lovasklub Csongrád megye)
Kettesfogat CAN-C:
1.Tóth Attila (Széchenyi LE Békés megye)
2. Németh Béla (Orosházi Szabadidőpark és LSE)
3. Olasz Lajos (Kéktói Ménes SE Csongrád megye)

Kettesfogat CAN-D:
1.Ifj. Makoviczki Zoltán (Aranykalász Lovasklub)
2. Kesztyűs Gábor Lajos (Sarkadi LE)
3. Sziki Sándor Sarkadi LE
Póni kettesfogat CAN-D:
1. Skorka Gábor (SZILE)
2. Dankó Marcell (Kondorosi SZILE)
3. Szikora Tamás (Kondorosi SZILE)

A díjakat Szabó István, Harmat Albert (Nagymágocsi LE elnöke) és Varga Ferenc Zsolt (Derekegyház alpolgármestere) adták át.

A versenyt követően kulturális program várta az érdeklődőket.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3030127030391767

Derekegyház-Tompaháti fogathajtó verseny 2019

Fogathajtóverseny és lótenyésztők találkozója(Képmelléklettel)Nagymágocsi Lovassport Egyesület szervezésében augusztus 31-én rendezték meg Derekegyház-Tompaháton a lovaspályán a 15. CAN-C, CAN-D fogathajtó versenyt, amely egyben a Csongrád Megyei Fogathajtó Bajnokság és a Dél-Kelet-Magyarországi Regionális Fogathajtó Bajnokság pontszerző fordulója.A programot Szabó István, Derekegyház polgármestere nyitotta meg. Beszélt arról is, hogy az idei verseny a 9. Furioso emlékverseny. Itt találkozhatnak a régi lótenyésztői, fogathajtói, és egy komplex program keretében egy kellemes (és valószínű hasznos) napot tölthetnek el együtt. A verseny során összesen négy versenyszámban mérték össze tudásukat a térség fogathajtói, valamint négyesfogatok bemutató hajtását is láthatta a közönség. A helyieken kívül érkeztek versenyzők Szentesről, Orosházáról, Gádorosról, Hódmezővásárhelyről, Nagymágocsról, Kondorosról.Az eredmények:Egyesfogat CAN-C:1. Gémes Lajos (Bercsényi Lovasklub Csongrád megye)Kettesfogat CAN-C:1.Tóth Attila (Széchenyi LE Békés megye) 2. Németh Béla (Orosházi Szabadidőpark és LSE)3. Olasz Lajos (Kéktói Ménes SE Csongrád megye)Kettesfogat CAN-D:1.Ifj. Makoviczki Zoltán (Aranykalász Lovasklub) 2. Kesztyűs Gábor Lajos (Sarkadi LE)3. Sziki Sándor Sarkadi LEPóni kettesfogat CAN-D:1. Skorka Gábor (SZILE) 2. Dankó Marcell (Kondorosi SZILE) 3. Szikora Tamás (Kondorosi SZILE)A díjakat Szabó István, Harmat Albert (Nagymágocsi LE elnöke) és Varga Ferenc Zsolt (Derekegyház alpolgármestere) adták át. A versenyt követően kulturális program várta az érdeklődőket.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3030127030391767

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. szeptember 2., hétfő

Vélemény, hozzászólás?