Hírek Kiemelt hírek Szentes

Főigazgatói elismerés szentesi diákoknak

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) május 9-re hódmezővásárhelyi Bagolyvár Music Club Étterembe invitálta azokat a diákjait, akik országos szakmai, közéleti és sportversenyeken kiemelkedő teljesítmény nyújtottak. Itt köszöntötték őket a centrum legfelső színtű vezetői, illetve ajándékokkal ismerték el nagyszerű eredményeiket.
Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja köszöntötte elsőként azt a 19 diákot, akik meghívást kaptak erre az eseményre. Továbbá arról (is) beszélt, hogy az intézményeikben folyó gyakorlatorientált képzés helyes irányát és magas színvonalát is jelzi az, hogy ilyen szép számmal értek el kimagasló eredményeket tanítványaik.
Hozzátette: a HSZC vezetésének az a feladata, hogy megfelelő körülményeket, korszerű oktatástechnikai eszközöket, és jól felkészített ( képzett) pedagógusokat biztosítson az oktatási folyamathoz. Ezekre a célokra a tanév során 2,4 milliárd forintot sikerült biztosítani, talán ez is egy kis segítség volt a szép sikerek elérésében. Gratulált a díjazott fiataloknak és felkészítőiknek.
Kincses Tímea főigazgató személyre szólóan ismertette és értékelte a HSZC diákjai által elért országos szakmai sikereket. Összesen 10-en szerepeltek sikeresen a különböző, kifejezetten szakmai versenyeken, a Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen egy diákjuk az első helyen végzett, 8-an pedig sportversenyeken diadalmaskodva népszerűsítették a HSZC-t.
Beszédét így fejezte be: “a tehetséggondozás intézményeinkben elsősorban a tanári intuíció, a személyes benyomás és megérzés alapján válik az oktatóink számára azonosíthatónak, kevésbé jellemző a rendszerszerű, méréseken alapuló tehetségszűrés. Célunk a jövőben, hogy a tehetséggondozásra még nagyobb hangsúly kerüljön az iskoláinkban.
Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő oktatóknak!”
A következő fiatalok kaptak főigazgatói elismerést:
HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum:
Vendlóczki Alexandra
A 2021/2022-es tanévben is megrendezték az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) versenyt az utolsó éves (12. évfolyam) technikumi képzésben résztvevők számára. Az országos megmérettetést minden szakterületen meghirdették, melyre az idei évben 7830 diák nevezett.
A fiatalok megmutathatták a szakmai érettségitantárgyakból az elmúlt 4 tanév alatt elsajátított elméleti tudásukat.
Vendlóczki Alexandra is elindult ezen a versenyen. Kilencedik évfolyamtól szépen dolgozott, munkája alapján végig a tanulmányi élmezőnyben volt.
Alexandra nem csak magolt tudással rendelkezik, hanem meglévő ismereteit kombinálni is tudja. Ezen a neves versenyen kimondottan szakmai elméleti ismereteiről kellett bizonyítani, összegezni ismereteit. Az olykor nehezen értelmezhető, kombinált feladatok, kérdések megválaszolásához szükséges volt közismereti tantárgyi tudásalapja is.
A felkészülési idő mindannyiuknak igen kemény volt, hiszen az érettségi előtti hajrában a többi tantárgyból is megfelelően teljesíteni kellett. A versenyre való felkészülés sok energiát vett el, mivel a tanulás napi plusz órákban is történt jelenléti és online formában egyaránt. Szorgalma és kitartó munkája meg is hozta az eredményt, hiszen az országból induló 150 diák közül a legjobbként kiemelve, megnyerte az országos versenyt!
Felkészítő tanára: Medgyesi Arnoldné
Baksa Richárd
A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum 2/10 C osztályos tanulója, országos 1. helyezést ért el a 3 fordulós Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen, reál tantárgycsoportban.
Richárd egyenletes, szép teljesítményével megnyerte mind a februári iskolai, mind pedig a márciusi regionális szakaszt. Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny záró fordulóját április 23-án rendezték meg az egri Heves Megyei SzC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában. A reál tantárgycsoport versenyét a HSZC diákja toronymagasan nyerte meg mintegy 600 induló közül.
Baksa Richárd kitartó, szorgalmas munkáját méltatja az a tény, hogy párhuzamosan készült mind humán, mind pedig reál tantárgycsoportban a megmérettetésekre. A humán regionális fordulón is kiemelt lett, de nem indulhatott mindkét tantárgycsoportban a döntőn, így a versenybizottság határozata alapján reál ágon folytatta tovább a versenyt.
Felkészítő tanárok: Mácsai Anita, Csetfalvi Enikő Pálma, Zsíros Frank.
Elismerésben részesültek még:
HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola:
Andrikó Virág Angelika,
Páhi Lujza.
HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár
Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége:
Szántó Edvin
HSZC Eötvös József Technikum:
Bakos Réka,
Ficzere Alexa Zoé
Futó Mária
Géczi Fanni
Gyermán Kíra
Kádár-Németh Mirtill
Kis Noel
Lovász Kamilla
Molnár Lili
Nagy Ramóna
Rekiczki Gusztáv
Ugrai Panna
HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium:
Ádók Eliza Erika
HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és
Kollégium:
Felvidéki Ákos
A főigazgató asszony bejelentette, hogy a kiváló diákok felkészítő tanárainak munkáját a közelgő Pedagógus napon ismerik el.

Vélemény, hozzászólás?