Hírek Kiemelt hírek Szentes

’Folyamatosan’ köszöntik a jubiláló véradókat

A Véradók Napja különleges ünnep. Az emberség, az emberi szolidaritás és a felebaráti szeretet ünnepe. A véradás nagyszerűsége az önzetlenségben és a szolidaritásban rejlik, abban, hogy erre a vérre bármikor bárkinek szüksége lehet, és ez egyben bármikor és bárkinek az életét jelentheti.
Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt – a pandémia következtében előírt szabályok miatt – 2021-ben (is) rendhagyó módon köszöntötte a véradókat. Tartottak országos megemlékezést, ahol az ország véradóinak hozzáállását méltatták, és átadták a váradómozgalom legrangosabb elismeréseit.
Ezt követően pedig a térségekben a véradómozgalom helyi vezetői köszöntötték (köszöntik) a jubiláló véradókat, és adják át az elismeréseket.
A Szentes-Csongrád térség elhivatott véradói még a veszélyhelyzeti korlátozások alatt is rendkívüli módon helyt álltak és hozzájárultak a vérkészlet megfelelő szinten tartásához. A COVID-19 pandémia meg-megújuló hullámai ellenére éves szinten Csongrád-Csanád megyében a legkiemelkedőbb eredményeket érték el.
Zsótér Márta, a Vöröskereszt Szentes Területi vezetője bejelentette, hogy a jubiláló véradókat a Véradó Állomáson köszöntik, oda hívják be őket, és ott adják át az elismeréseket is. (Ez a folyamat még most is tart.) Örömmel adjuk közre, hogy a Szentesi térségben az előző évekhez képest szinten maradt a véradók száma, a jubiláló donorok száma is, és folyamatosan jelentkeznek az új véradók is.
A Szentes-Csongrádi térség legelhivatottabb véradói:
100x véradó:
Antal Mátyás Zsolt, Bóta János, Király Attila, Lucz Pál, Lévai Henrik István, Szabó Tibor.
120x véradó:
Bagi István, Gömöri László, Holozsai László, Török Béla, Őze János, Nagy Tivadar, Paczuk Ferenc.
130x véradó:
Sebők Ferenc János.
140x véradó:
Dunai József és Szabó Lajos.
A Pro Vita díjas László Sándor Péter 193-szoros véradó lett a 2021-es esztendőben!
„Sok nemes dolgot cselekedhet az ember élete során, ilyen például az önkéntes és önzetlen véradás is, amellyel részt vállalnak a beteg emberek gyógyításában.”
Szerkesztőségünk a Véradók Napja alkalmából (még akkor is, ha kicsit megkésve) ezúton köszönti a Szentes-Csongrádi térség valamennyi véradóját!
                                                                                KÖSZÖNET!
A Jövőnkért Néptáncegyüttes Gyermek csoportjának táncosai (a járványhelyzet előtt…) így köszöntötték a kitüntetett véradókat, most pedig mi is csatlakozunk:

Vélemény, hozzászólás?