Kiemelt hírek Szentes

Folytatódik az Őze Lajos bérlet

A Koszta József Múzeum és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület még tavaly júniusban kötött együttműködési megállapodást, melyben kifejezték szándékukat, hogy főként helytörténeti témákban közösen dolgoznak, továbbá évente hat alkalommal szerveznek közös programot.
Az együttműködésből adódó 2022. évi feladatokról tartott tájékoztatót március 1-én Matkócsik Pál, az egyesület elnöke és Irsai Farkas László, a múzeum igazgatója.
A két szervezet már az előző évben meghirdették az Őze Lajos bérletet, amely keretet adott közös eseményeiknek. Az idén folytatódik ez a sorozat, most is hat programot tartanak.
Március 19-én indul a sorozat, amikor a múzeum vezetője tart előadást Őze Lajos színművész életéről. Itt már ízelítőt kaphatnak a jelenlévők a Koszta József Múzeum által készített Őze Lajosról szóló dokumentumfilm tartalmából, megszólal például Bánsági Ildikó, Jordán Tamás, Acher Tamás, vagy a szentesi születésű színész öltöztetője, aki jelen volt Őze Lajos életének utolsó pillanataiban – árulta el Irsai Farkas László.
A további programok kapcsán lesz népzenei nap, irodalmi est, egy szentesi vonatkozású társasjáték bemutatója, Szentes város történeti előadás.
Az idén is ezek a programok alkotják az Őze Lajos bérletet, melynek kiváltása ingyenes. A sorozat végén a bérlet-tulajdonosok között ajándékokat sorsolnak ki. Egyébként egy-egy alkalommal is minden érdeklődőt szívesen látnak a szervezők.

Vélemény, hozzászólás?