Csongrád Hírek Sport

A FONI-ért futottak

futás

Mintegy százan döntöttek úgy, hogy a nagy meleg ellenére az ünnepi hétvégét is sporttal töltik Csongrádon. A városban rendszeresen szerveznek futóversenyeket, idén már másodszor a Borfesztivál kísérőprogramjaként rendezik meg a Szőlő-dűlő futóversenyt. Óvodás futamtól a félmaratonig több távra lehetett nevezni. Jótékonysági futamot is rendeztek, a bevétellel a helyi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének ellátottjait támogatták.

Szombat reggel a megnyitó után a legkisebbek startoltak a Macifröccs futamban, ahol 400 métert kellett megtenniük a versenyzőknek. Ki nagyobb testvér, ki szülő támogatásával tette meg a távot, de sokan már egyedül vállalkoztak rá. A legfiatalabb futó 2015. tavaszán született, vagyis alig 2,5 éves volt.

Ezután rajtolt el a 13 kilométeres Tiszafröccs és a 22,1 kilométeres Kadarka félmaraton mezőnye, akiknek a csongrádi szőlők között kellett megtenni a távot.

A Házmester futamra lehetett egyénileg, csapattal és családilag is nevezni, 820 métert kellett megtenni, a támogatói nevezéseket pedig a FONI, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye kapja, a támogatást az ellátottak vízi gyógytornáztatására fordítják majd.

futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
futás
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?