Kiemelt hírek Szentes

Fontos döntések, a közmeghallgatás (érdektelenség miatt) elmaradt

A Szentes Városi Képviselő-testület idei 5. soros ülését tartotta június 28-án, a Városháza Dísztermében. A testület közmeghallgatást hirdetett meg, de jelentkező nem volt. Egy óra múlva ismét visszatértek erre a témára, de akkor sem vette igénybe senki, így azt – eredménytelenül – lezárta a polgármester.

A határozatképesség megállapítása után (a 15-ből, 13 képviselő volt  jelent) két napirendi pont levételéről döntöttek:

= Rendeletmódosítási kezdeményezés – Szentes Városi Szolgáltató Kft.

= Tájékoztató a térség fekvőbeteg ellátásának helyzetéről

Elsőként Szirbik Imre polgármester adott szóbeli tájékoztatót a két ülés között történt fontosabb eseményekről. Ezt követően az írásos interpellációkra adott válaszok elfogadása következett, amelyet egy kivétellel el is fogadtak. A kivétel a Nagyhegy utcarendjével és házszámozásával volt kapcsolatos.

Ezt követően halasztást nem tűrő interpellációkra került sor.

= Dömsödi Teréz: a Damjanich emlékmű áthelyezését szorgalmazta.

= Sipos Antal: a hékédi vasútállomás és a Nagyhegyszéli út környékén, valamint a Jókai és a Mikecz utcák megnőtt bokrok nyírását sürgette.

= Kiss Csaba: A Hősök erdejénél minden oldalon a szélső fasorokat vizsgálják meg, és ha kell, intézkedjenek.

= Bujdosó Tamás: a Somogyi B. utcán, az útjavításokat kerítsék körbe, mert balesetveszélyes.

= Szabó Zoltán Ferenc: A Móricz Zsigmond Művelődési Ház színpadjához kért akadálymentesítést. Vizsgálják meg az Kurca alsó szakaszát, nagy az iszaposodás, és büdös.

= Kovács János: Mindenkit invitált a közlegő Magyartési Napok rendezvényére.

A képviselők döntöttek a Koszta József Múzeum vezetőjének megbízásáról: Farkas László Róbertet bízták meg az intézmény vezetésével a következő öt évre. (Erről szól külön cikkünk: Új vezetője van a múzeumnak)

A 2018. évi költségvetési rendelet módosítása során két, Szabó Zoltán által feltett kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a Villogó utcai piac áthelyezése 30-35 millió forintba került, még a pénzügyi elszámolás nem zárult le teljes egészében. Továbbá: kevesebb a közmunkás, de igyekeznek mindent megtenni a közhasznú munkák teljes körű elvégzéséért. A költségvetés módosítását a képviselők egy tartózkodás mellett elfogadták.

Bujdósó Tamás képviselő terjesztette elő az elektromos gépjárművek töltőinfrastruktúrájának létrehozását szorgalmazó anyagot, amit egyhangúan elfogadtak a társai.

A képviselők együtt tárgyalták a DAREH Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosításáról, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló anyagokat.

 

 

Az egyhangúan elfogadott határozat fontosabb elemei:

A tanácskozás zárt üléssel fejeződött be a nyilvánosság számára.

 

 

Vélemény, hozzászólás?