Hírek Kiemelt hírek Szentes

Fontos lesz az idei esztendő Szentes külkapcsolataiban

Egy város külügyi tevékenysége elég szerteágazó lehet, Szentes is igyekszik minél sokrétűbb együttműködést kialakítani külhoni városokkal, szervezetekkel, cégekkel, intézményekkel. Mégis a külkapcsolatokban a legmeghatározóbb, a legrendszeresebb, legszorosabb, leglátványosabb a testvérvárosi kapcsolatrendszer.  

Szentes jelenleg 10 határon túli magyar és külföldi településsel ápol testvérvárosi kapcsolatokat, ezzel lehetővé téve az igazán valódi együttműködést az érintett városok polgárai között az élet minden területén.

Szentes testvérvárosai:

Topolya (Bačka Topola) (Szerbia)

Bunol (Spanyolország)

Markgröningen (Németország)

Dumbravita – Újszentes (Románia)

Sankt Augustin (Németország)

Hof Ashkelon (Izrael)

Kaarina (Finnország)

Skierniewice (Lengyelország)

Svätuše – Bodrogszentes (Szlovákia)

Sepsiszentgyörgy (Románia)

Ez év januárjában már járt hivatalos küldöttség élén Kolozsváron Szirbik Imre polgármester, ezt követően nyilatkozott szerkesztőségünknek a település külkapcsolatának idei, konkrét terveiről :

 

Szirbik Imre a város 2018-as külügyi kapcsolatairól

Fontos lesz az idei esztendő Szentes külkapcsolataibanEgy város külügyi tevékenysége elég szerteágazó lehet, Szentes is igyekszik minél sokrétűbb együttműködést kialakítani külhoni városokkal, szervezetekkel, cégekkel, intézményekkel. Mégis a külkapcsolatokban a legmeghatározóbb, a legrendszeresebb, legszorosabb, leglátványosabb a testvérvárosi kapcsolatrendszer. Szentes jelenleg 10 határon túli magyar és külföldi településsel ápol testvérvárosi kapcsolatokat, ezzel lehetővé téve az igazán valódi együttműködést az érintett városok polgárai között az élet minden területén.Szentes testvérvárosai:Topolya (Bačka Topola) (Szerbia)Bunol (Spanyolország)Markgröningen (Németország)Dumbravita – Újszentes (Románia)Sankt Augustin (Németország)Hof Ashkelon (Izrael)Kaarina (Finnország)Skierniewice (Lengyelország)Svätuše – Bodrogszentes (Szlovákia)Sepsiszentgyörgy (Románia)A település külkapcsolatának idei, konkrét terveiről nyilatkozott szerkesztőségünknek Szirbik Imre, a város polgármestere:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. február 15.

Vélemény, hozzászólás?