Kiemelt hírek Szentes

Főszerepben a hangszerek királynője

Szentes a Református Nagytemplomban augusztus 8-án tartott koncerttel csatlakozott az ’Orgonák éjszakája’ országos kezdeményezéshez.

Fehér Csaba lelkész köszöntötte a megjelenteket, és néhány gondolatot mondott az Orgonák éjszakája sorozatról. A Filharmónia Magyarország az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a hangszerek királynőjét, orgonát minél jobban megismertesse a nagyközönséggel. Ezt a célt szolgálja az Orgonák éjszakája program, amely először 2019-ben várta az érdeklődőket.

Idén augusztus 8-án az Orgonák éjszakáján ismét megtöltjük a templomokat, tereket, a különleges helyszíneket a hangszerek királynőjének csodálatos hangjával. Nagy örömömre szolgál, hogy a szentesi Református Nagytemplom is az egyik helyszíne e sorozatnak – mondta a tiszteletes. Hozzátette: a templomuk orgonája egyike az ország 10 legjobb hangszerének.

Köszöntötte a fellépőket: Nagy János orgonaművészt, illetve Takács Gabriella (fuvola) és Andor Csilla (ének) művésztanárokat.

A műsorban többek között Bach, Liszt Ferenc, Gounod és Fouré művei csendültek fel. Az egyes darabokat Fehér Csaba lelkész ismertette, konferálta fel.

A szép számú közönség vastapssal köszönte meg az orgona köré épített színvonalas előadást, melyből a videón egy rövid válogatást láthat.

 

Vélemény, hozzászólás?