Kiemelt hírek Szentes

Fotós különdíj a szentesi Ráfi Dénesnek

A Faludi Ferenc Akadémia HÍVÁS mottóval meghirdetett tematikus (22.) nemzetközi filmszemléjére és a hozzá kapcsolódó fotópályázatra minden korábbinál több jelentkezés érkezett.

A magyar jezsuita rendtartomány által fenntartott intézmény olyan, a hívószó gondolatkörébe illeszkedő, szakmailag igényes alkotásokat várt, amelyek alkalmasak arra, hogy a vizualitás nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

Budapesten, a Premier Kultcaféban, november 30-án az ökumenikus zsűri, a középiskolás és egyetemi diákzsűri osztott elismeréseket a szemle legjobbjainak.

A fotós előzsűri döntése alapján 21 alkotó 27 pályamunkáját állították ki a Párbeszéd Házában.

A Wojciech Grzędziński, Haris László, Korniss Péter és Kosmály Gábor alkotta zsűri egyrészt beválogatta a szentesi Ráfi Dénes, a Horváth Mihály Gimnázium tanárának pályamunkáját a kiállítás anyagába, másrészt különdíjjal jutalmazta!

Nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg: 160 pályázatból 21 alkotó képét állították ki. A zsűriben Korniss Péter, Haris László, Kosmály Gábor és a lengyel World Press tudósító, Wojciech Grzedzinski.

A 22. Faludi Nemzetközi Filmszemléhez kapcsolódó fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás 2020. január 15-ig tekinthető meg, a budapesti Párbeszéd Házában.

Vélemény, hozzászólás?