Hírek Szentes

Fototechnikai ősbemutató Szentesen

A Szentesi Fotókör  szervezésében augusztus 7-én, a Galéria Kávéház és Étteremben nyílt meg Novák Mihály szabadkai fotográfus BÁCSKÁBÓL JÖTTEM című fotókiállítása.A tárlatot Nagy István fotóművész, a Szentesi Fotókör vezetője ajánlotta a látogatók figyelmébe. Többek között kiemelte az alkotó különleges fototechnikai eljárásait (van dyke, cianotípia, argentotípia), melyekkel a kiállítás képeit készítette.

 

A tárlaton látható néhány fotó, amely temperaprint eljárással készült – ilyen képeket Magyarországon még nem állítottak ki, tehát akár ősbemutatónak is tekinthető a mostani kiállítás.

 

Novák Mihály, operatőr, fotográfus, lomográfus, 1958-ban született Bácskossuthfalván. Médiatevékenysége az Újvidéki Televíziónál (mai RTV) kezdődött, ahol operatőrként dolgozott, a magyarországi Duna Televíziónak és az M1 csatornának is végzett munkákat. Ezt követően a Subotičke Novine, majd a Subotičke hetilap fotóriportere volt 2009-ig. Azóta szellemi szabadfoglalkozásúként létezik, szabadúszó fotósként és a történeti fotóeljárások néhány technikájának alkalmazójaként alkot. Egyik alapítója az 1978-ban létrejött bácskossutfalvi 9+1 képzőművészeti csoportnak (9 festő +1 fotós), amely mai napig is működik.

A kiállítás október 2-ig tekinthető meg a kávéház nyitvatartási idejében.

 

 

Vélemény, hozzászólás?