Hírek Kiemelt hírek Szentes

Főzőverseny és lepényváró a közösségi napon

A Mosolygósabb Régióért Egyesület és a Szentesi Önkormányzat július 24-én Közösségi Napot rendezett Szentes-Lapistón, a Május 1. Agrár Zrt. központjánál.
A szervezők gazdag programmal várták Lapistó és a környező települések, tanyák lakóit. Több mint 10 bográcsban főztek az egyes csoportok „séfjei” – később egy zsűri el is bírálta az elkészült étkeket:
I. Cserebökény
II. Szárítósok
III.Polgárőrség
Vetélkedőt is rendeztek, „Szívünk csücske Lapistó, Magyartés, Kajánújfalú” – elnevezéssel. A játékot Dömsödiné Teréz vezette.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek és szabadtéri
Ünnepi pillanat volt, amikor Kiss Csaba István, Szentes Város alpolgármestere, Agócs Lászlóné, ennek a körzetnek az önkormányzati képviselője és Szarvas Pál, a Május 1. Agrár Zrt. vezérigazgatója átadták a felújított kultúrházat. Elsősorban belülről újult meg az intézmény: kifestették, új padlóburkolatot, új függönyöket és néhány új berendezést kapott az intézmény.
A város alpolgármestere köszöntőjében elmondta, 1 millió forintot tudott jelenleg biztosítani ezekre a feladatokra az önkormányzat. Most és a jövőben is fontosnak tartják a kisebb közösségek kohéziójának erősítését, ezt a célt szolgálja ez a szerény mértékű fejlesztés – tette hozzá.
Agócs Lászlóné megköszönte az önkormányzat anyagi hozzájárulását, valamint Szarvas Pál támogató hozzáállását.
A szórakoztatásról Atus bűvész, Kis Viktória és Szász Viktor színművészek, Balla Tibor többszörös Arany Páva díjas népzenész, Nagy Attila, valamint a Helka Banda gondoskodott.
A gyerekek számára egy népi játszópark állt rendelkezésre.
Táncbemutatót tartottak a magyartési fiatalok :
Az estébe nyúló program során óránként kínálták a helyi specialitásokat is tartalmazó lepényeket, süteményeket, a végén pedig a talpalávalóról Túri Jani gondoskodott.

Vélemény, hozzászólás?