Kiemelt hírek Sport Szentes

Futás a sportcsarnokért – Szentesen és Szarajevóban is

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és Szentes Város Önkormányzata jótékonysági sporteseményt szervezett január 28-án a város centrumában. A rendezvény célja a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban tűz által megsemmisült, illetve használhatatlanná vált sporteszközök pótlásának elősegítése.
A sportcsarnok előtti útszakaszon gyülekeztek a résztvevők: 250-en a helyi műszaki alakulattól, valamint 250-en főként középiskolás (de voltak általános iskolás) diákok. A futásban részt vettek a Kadett Programban tanuló a szentesi és a csongrádi diákok egyaránt.
A megjelenteket köszöntötte Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke és Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere. Jelen volt dr. Tóth Flórián, a Szentes Járási Hivatal vezetője is (majd lefutotta ő is a távot).
Ezután rövid bemelegítés következett, majd dr. Sticz László vezérőrnagy és Antal László ezredes, a helyi műszaki alakulat parancsnoka vezetésével mintegy 350 fő lefutotta a 2500 méteres távot, mások gyalog tették meg ezt az etapot.
A beérkezést követően forró teával, szendviccsel és csokoládéval várták a résztvevőket.
Egyébként a szentesi sporteseménnyel egyidőben a Bosznia-Hercegovinában szolgálatot teljesítő MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái, Szarajevóban szintén lefutották a távot.
Az eseményen 365 685 Ft. adomány gyűlt össze, ebből 240 ezer forintot a műszaki alakulat állománya adományozott (előzetesen).
A szervezők köszönik a futáson való részvételt, illetve a támogatóknak (Príma nyomda, Szarvasi Húsbolt) a segítséget.

Vélemény, hozzászólás?