Kiemelt hírek Sport Szentes

Futónapot rendeztek a szomszédvárosok

Szeptember 22-én rendezték meg a 22. Szentes-Csongrád (G)átfutást – két távon. A rövid távon 7,5 km-t, a hosszú távon 14 km-t kellet teljesítenie a futóknak. Az eseményt Szirbik Imre Szentes polgármester és Cseri Gábor Csongrád alpolgármestere nyitották meg.

A program a minifutammal kezdődött: a Pusztai László Sporttelepen (egyébként innen indultak a hosszú távot futók) az ovisok egy kört, az általános iskolák alsó tagozatosai két kört futottak. Itt különösen a Four Diamond Triatlon egyesület tagjai tettek ki magukért. Minden résztvevő futóérmet, és csokoládét kapott a táv teljesítését követően.

Először a rövid távot teljesítőket indították el a csongrádi gáttöltésen, a vasúti átjáróhoz bevezető útnál. Itt indultak többek között a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred katonái (23 fő) – Antal László parancsnok vezetésével.

Az abszolút verseny első három helyezettje:

Férfiak:

 1. Sülyös Dávid
 2. Komár Csaba Martin
 3. Szarvas Ádám

Nők:

 1. Őze Virág
 2. Legáthné Fajkusz Ágnes
 3. Illés Anasztázia

Hosszú táv:

Férfiak:

 1. Mészáros László
 2. Labádi Zoltán
 3. Papp Dániel

Nők:

 1. Szabó Beáta
 2. Podmaniczkiné Tóth Annamária
 3. Novák Renáta

 

Mindkét távon, mindkét korcsoport 1-3. helyezettje nemenként éremdíjazásban részesült, minden célba érkező befutó csomagot kapott.

A díjakat a két város vezetője, továbbá Kovács János, a szentesi önkormányzat Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottságnak vezetője adták át.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?