Kiemelt hírek Szentes

Garaboly Gasztro és Kézműves Piac – nyitány

Három hónapos kényszerszünet (korona vírus járvány miatt) után folytatódott a több éves hagyományokkal bíró Garaboly Gasztro és Kézműves Piac. A jelenlévőkkel beszélgetve, mind az árusok, mind a vásárlók már nagyon várták az újra nyitást.

A „kihagyás” nem hozott sok változást: szinte valamennyi eddig megszokott árus (a megszokott termékeivel) eljött a „nyitányra”, és megjelentek a törzsvásárlók is. Sőt, az a már most már hagyományosnak tekinthető vidéki érdeklődés sem maradta el.

A piac ismételt nyitásának fényét növelte, hogy ekkor hirdettek hivatalos eredményt a (piacot is szervező) Szivárvány Művészeti Alapítvány által indított 11. Szivárvány Országos Képzőművészeti Versenyén, illetve a legjobb alkotásokból „utcai kiállítást” is nyitottak, itt is sok látogató fordult meg.

Természetesen ezúttal is megjelentek a minőségi zöldségfélék, a biotermékek, a sajt-és tejtermékek, a húsfélék. „Sláger” volt a frissen szedett, illatos és látványos levendula, szinte mindenki kosarába került. A mézfélék, a gyógynövények is gyorsan fogytak, de keresték az ajándéknak nagyon kiváló és tetszetős kézműves termékeket is.

A piaci bográcsokban marha-és birkapörkölt rotyogott, elkészülte után gyorsan el is fogyott, az egy másik standon kínált reformételekkel egyetemben.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3995924507145343

Vélemény, hozzászólás?