Kiemelt hírek Szentes

Gasztro-piac a Gólyás-házban

Szentesen, a Művészetek Házában (a „Gólyás Házban”) július 18-án tartották meg a soros Garaboly-Gasztro és Kézműves Piacot. Néhány újdonságot is észlelhettek a piacra látogatók.

Az egyik, hogy ezúttal a ’honos’ gólya-család látványos életet élt: etették a kicsinyjüket, tanították repülni, mosdatták.
A másik, hogy három új árus (Kecskemét környékiek) is megjelent: faárukat készítő, horgolásokkal is foglalkozó kézműves és mézeskalácsos.
A harmadik, hogy már 9-kor nyitott a piac, és ez így lesz a jövőben is, az új nyitva tartás: minden hónap harmadik szombatján 9.00-13.00-ig.

Az viszont nem újdonság, hogy ezúttal is mintegy 40 árus, kézműves kínálta portékáját, és többségük a megszokott termékkel, a megszokott kiváló minőségben hozta el termékeit (sajtfélék, húsáruk, szappantermékek, fürjtojás, növényi étolajok, gyógyfüvek, bio-zöldségek és kenyér, népművészeti remekek és még sorolhatnánk).

Fejes Erzsébet, több rangos díjjal is rendelkező szentesi alkotó akril festményeiből válogatott kiállítását is megtekinthették a piacozók.

Három bográcsban főtt a hétvégi magyaros étel: pacal – és birkapörkölt, valamint töltött káposzta készült – és fogyott el nagyon gyorsan. Persze a reformtáplálkozás hívei is találhattak maguknak való étkeket.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4115433535194439

Vélemény, hozzászólás?