Hírek Kiemelt hírek Szentes

Gasztro piac a Húsvét jegyében

A Művészetek Háza március 17-én tartotta meg az idei harmadik Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot. A barátságtalan tavaszi időjárás ellenére sokan keresték fel a rendezvényt, és meg is találhatták kedvenc terméküket, találkozhattak kiválasztott termelőjükkel.

Az eső miatt – az épületben és a kapualjban – kissé összébb kellett húzódniuk a standoknak, de azért szívesen és jó hangulatban szlalomoztak a vásárlók. Ahogy a szervezők ígérték mézeskalács „álmok”, gyönyörű húsvéti szívek-tojások fogadták a piacra érkezőket, a megbízható készítőtől, Paksi Gabriellától.

A „Látványkonyhában” ezúttal a vegetáriánus ételek bő és sokoldalú kínálatából választhattak a vásárlók, és azok, akik nyertesek lettek a szervezők által (a honlapjukon) meghirdetett előzetes játékban. Bizony néhányan hiányolták, hogy a hagyományos piacmenü (pörköltek) elmaradt – betegség miatt.

 

 

A piaci árusok száma nem változott, jelen voltak a már megszokott áruk, kézműves termékek, talán a makói levendulapark termékei jelentettek új színfoltot.

A művészeti „részleg” is működött, hiszen a gyermekek most is festhettek, többen jelen voltak „hímes tojásokkal”, illetve Kovácsné Gaál Kati kerámiáiból és festményeiből volt művészeti kiállítás.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?