Kiemelt hírek Szentes

Gasztro piac a város központban /és kánikulában

Szentes egyedülálló turisztikai-gasztronómiai-kulturális attrakciója, a Garaboly Gasztro és Kézműves Piac június 15-én ismét a (törzs) közönség rendelkezésére állt. Talán a körülmények (kánikula, általános iskolai ballagások) miatt inkább a „célzatos” vásárlók, a városba érkező turisták, és a laza hétvégi kikapcsolódásra vágyók jártak ezen a piacon.

Az egyik legnépszerűbb „kínálat”, a bográcsos ételek most is jól fogytak: a kakas-, a birkapörkölt, valamint a töltött káposzta. Szomjoltónak a Gólyás Borház kínált jó borokat, kézműves söröket, többféle ízesítésű limonádékat.

Mindezek mellett a hagyományos standokkal, árukkal és eladóikkal is találkozhatott piacra érkező. A vásárlók egyikével-másikával beszélgetve kiderült: „csak itt lehet kapni egyedi ízvilágú mézet”, vagy „ilyen finom sajtot csak itt találok, pedig igen csak keresem, ahol lehet”.

A művészi élményről ezúttal a Kurca Festőkör alkotói gondoskodtak, a festmények megtekintését elemzését követően még házi készítésű süteményeket, üdítőket is kóstoltattak.

 

Tehát: most is érdemes volt, ha csak rövid időre is, beugrani a gasztro piacra.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2823013704436435

Vélemény, hozzászólás?