Hírek Kiemelt hírek Szentes

Gasztro piac a böjt jegyében

Egy kicsit csalóka a cím, mert a február 17-én, a szentesi Művészetek Házában megtartott Garaboly Gasztro és Kézműves piac csak részben, de szolgálta a kereszténység ünnepét, a Jézus feltámadását, a húsvétot megelőző negyvennapos böjt kötelmeit.

Viszont a szervezők, saját maguk által felállított követelményeknek ezúttal is megfeleltek: minőségi, kizárólag helyi termelőktől származó élelmiszerekkel, és egyedi kézműves termékek bőséges választékával várták a vásárlókat. A piac részeként most is szerveztek képzőművészeti foglalkozást mindazoknak (gyerekeknek, felnőtteknek), akik például a bőrözés, vagy a festészet alapjait szerették volna elsajátítani, gyakorolni. A hagyományos, „törzs-árusok” jelen voltak termékeikkel, mellette volt forralt bor, képzőművészeti kiállítást is láthattak a piacra érkező vendégek.

 

 

A böjti időszakra tekintettel a piac törzshelyén, a “Látványkonyhában” 20 féle húsmentes ételből válogathattak látogatók. Az idei esztendő újdonsága, hogy – előzetesen – játékot is hirdetnek a szervezők, így öt szerencsés nyertes egy ebédre való bőségtálat válogathatott össze magának a vegetáriánus.

 

 

Akik a megszokott magyaros ízeket keresték, ők kakaspörkölttel, pásztortarhonyával és sült kolbásszal „vigasztalódhattak”.

 

Vélemény, hozzászólás?