Hírek Kiemelt hírek Szentes

Gasztro piac egyre bővülő kínálattal

A július 17- én megtartott Szentesi Gasztro- és Kézműves Piacon 53 standon kínálták termékeiket a különféle árusok, termelők.
Jól láthatóan fejlődik, gyarapodik a piac. „egyre több az árus, egyre nagyobb kínálat – mondta Kovács Sándor a piac egyik szervezője. Ezúttal meg kell említeni az időjárást is, hiszen sem hűvös, sem meleg, sem eső nem zavarta meg a piacot – tette hozzá.
Azt már a szerkesztő teszi hozzá, hogy az új helyén, új névvel, és részben megváltozott termékkörrel bíró piac kezd „agórává” válni: az emberek megállnak, nézelődnek, beszélgetnek, véleménycserélnek az árusokkal, no és arra is jut idő, hogy két stand között egymással is megbeszéljék az őket érdeklő témákat…
Továbbá egyre jellemzőbb a vidékiek jelenléte. Magam először egy pesti két gyermekes családdal beszélgettem, akik nagyon „irigyek” az itteniekre, hogy ilyen piacuk (is) van. Ők maguk elsősorban a gyógynövények iránt érdeklődtek.
Összefutottunk Rákász Bélával, a sokak által ismert szentesi, de a fővárosban élő dj.-vel, aki az előző nap este még a „rotarys buliban” szórakoztatta közönségét, reggel pedig már ezen a piacon nézelődött – kecskesajt és méz után.
A mai napon újdonság volt Lantos Imre „Feketén-fehéren” című rögtönzött, 16 fotóból álló kiállítása, (már második alkalommal mutatkozik „piaci körülmények” között), amely sok érdeklődőt vonzott.
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek és szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?