Hírek Kiemelt hírek Szentes

Gasztro piac és Adventi gyertyagyújtás

A Szivárvány Művészeti Alapítvány már 12. éve, a Művészetek Háza megnyitása óta megrendezi a gasztronómiai programokat, a minőségi helyi élelmiszereket és egyedi kézműves termékeket kínáló adventi gasztro-kulturális rendezvénysorozatot.

Ennek szellemében pedig negyedik éve szerveznek havonta Gasztro- és Kézműves Piacot. Az is kezd hagyományossá válni, hogy az év végi ünnepekre való tekintettel az év 12. hónapjában hosszabb időtartamú apiac. Az idén kétszer kétnaposra szervezték.

Az első két nap első napján, december 9-én a hagyományos piaci- és kézműves elemek mellett Veres-Ravai Réka, evangélikus lelkész Advent második hétvégéje kapcsán ünnepi köszöntőt mondott, melyet az egész piac területén hallgathattak árusok és vásárlók egyaránt. Gondolatainak alapját Pilinszki János költő legszebb verseiből merítette. A köszöntőt követően a lelkész asszony lángra lobbantotta az Adventi koszorú második gyertyáját.

Az ünnepi hangulatot tovább gazdagítva, hagyományőrző népdalokat énekelt a művészeti iskola egyik tehetséges növendéke – videó:
https://youtu.be/gF8IFigySbU

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1807321416005674

Vélemény, hozzászólás?