Kiemelt hírek Szentes

Gasztro piac széles kínálattal, sok vásárlóval

Minden ellene ható tényező (kiváló strandidő, nyaralás, más rendezvények stb.) ellenére július 21-én nagy érdeklődés közepette tartották meg az idei, hetedik Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot.

A Művészetek Háza területén megrendezett piacon a térség termelői szezonális zöldségfélékkel, gyümölcsökkel, finom élelmiszerekkel, a kézművesek pedig a megszokott minőségi, egyedi termékeikkel várták a vásárlót. Szerencsére volt belőlük elég – mondták az árusok.

A júliusi piac „sztárvendége” Szabó Csaba volt, aki hozta az általa vezetett, művelt Helóta Biokert terményeit, valamint bemutatta képzőművészeti alkotásait is.

A piac gasztronómia „részlege” bográcsos marhapörkölttel és töltött káposztával, valamint sült hurkával-kolbásszal, sült vérrel kínálta az ínyenceket – ezúttal gyorsan elfogytak az étkek.

Rövid néhány hónap alatt nagyon népszerűvé váltak a szegedi Őrangyal Gasztroház vegetáriánus étterem húsmentes, illetve laktóz- és gluténmentes, vegán ételei – mára kialakult a piaci törzsvendégek rétege.

Mind az ötven stand kínálatát nem tudjuk felsorolni, viszont ajánljuk a megtekintését, például augusztus harmadik szombatján, 10-14 óráig Szentesen, a Művészetek Házában.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?