Hírek Szentes

Gasztroangyalok a szentesi Gasztro piacon

Az október 21-én, a szentesi Művészetek Házában rendezett Garaboly Gasztro Piacon a termelők asztalai rogyadoztak az éppen aktuális évszak ajándékaitól. Voltak itt őszi zöldségek, sokféle szőlő, és egyéb gyógynövények. Az októberi szüreti időszak hangulatát mustkészítéssel idézték meg.  

Itt voltak a Gasztroangyalban bemutatkozott, és már évek óta a Gasztro piac termelői, árusai, és el is hozták a műsorban bemutatott finomságokat a Piacra, és szinte minden el is fogyott.

Képgaléria a „gasztroangyalokról”:

navigate_before
navigate_next

Ezen a napon aztán sok „idegennel” találkoztak az árusok is. Többek között a szlovákiai Párkányból érkezett egy család (nem először), vagy itt járt Hidasnémeti polgármestere a kedves feleségével, több vidéki hölgy, akik gyermeküket kísérték el az ezzel egy időben, a helyi  sportcsarnokban zajló országos birkózó versenyre.

Akik hazait akartak venni és jót akartak enni, azok számára a “közös bográcsban” készült kakaspörkölt, és töltött káposzta volt a menü.
A „Street arte” (utcai kiállítás) keretében Tóth Bogyó István, szegedi alkotó elektrografikáit tették közszemlére.

Az alkotóprogram témája ezúttal a természetes anyagokból készített tárgyalkotás volt. Most először kitelepül a helyi Madármentő Állomás is, akik egyrészt népszerűsítették tevékenységüket (dolmányos varjút is lehetett „simogatni”), másrészt jótékonysági könyveket, dvd-ket árusítottak.

Képgaléria a piaci eseményekről:

A szlovákiai Párkányból érkezett vásárlók
navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?