Hírek Szentes

Gazdag program a népmese napján a gyermekkönyvtárban

A Szentesi Gyermekkönyvtár október 1-én emlékezett a Népmese napjára. A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg.

A jeles nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Ezzel a céllal szervezte meg a helyi gyermekkönyvtár a felolvasó napot, valamint a Magyar Népmese Illusztráció kiállítást.

A felolvasó nap keretében szinte minden helyi óvoda, és néhány alsó tagozatos osztály megfordult az intézményben, és a saját maguk által hozott könyvekből olvasták fel kedvenc meséiket.

Kedves színfoltja volt ennek a programnak a Klári néni bábszínháza előadása: Kiskakas gyémánt félkrajcárja. Kondacs Klára óvónő, bábjátékos nagy szeretettel mutatta be bábjaival a népszerű magyar népmesét, de még a bábozás egy-két „fortélyáról” is beszélgetett az érdeklődő gyermekekkel.

Ugyanezen a napon nyitották meg a gyermekkönyvtár által kiírt Népmese Napja rajzpályázat alkotásaiból válogatott kiállítást, amelyen Németh Anikó fiók könyvtárvezető meg köszönte a gyerekek szorgalmát, a pedagógusaik felkészítő tevékenységét.

Az alkotókat a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola fúvós tanszakának kamaraegyüttese köszöntötte magyar népzenei dallamokkal – Varga Márta tanárnő vezetésével.

Ezt követően kihirdették a pályázat eredményeit, a díjazottaknak az ajándékokat Gresóné Sallai Klára, könyvtár igazgató adta át.

A díjazottak:
Óvodás korcsoport:

I. Bélteki Szonja
II. Szabó Lotti
III. Szatmári Zsadány
Különdíj: Orosz Norina Réka és Pót Polli

1-2. osztály:
I. Pusztai Nóra
II. Fekete Lara
III. Váczi Emma
Különdíj: Száraz Anna és Nagy Zsófia
3-4. osztály:
I. Hürkecz Bianka
II. Fekete Laura Kata
III. Szegi Máté
Különdíj: Koszorús Lili és Szigeti Boglárka

Felsősök:
I. Labát Vivien
II. Rácz Boglárka

Képmelléklet a felolvasó napról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3116958028375333

Képmelléklet a díjkiosztásról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3116965555041247

Vélemény, hozzászólás?