Hírek Kiemelt hírek Szentes

Gazdát cserélt a Kinizsi 2000 Zrt.

Fábiánsebestyénben, a Kinizsi Zrt. Tájékoztatási központjában május 18-án partnertalálkozót szerveztek, ahol a mezőgazdaság részvénytársaság szakmai és a közéleti partnereit tájékoztatta az aktuális kérdésekről. Az ilyen programoknak már hagyománya van, hiszen már más alkalommal is sort került ilyenre.
Viszont most, a legnagyobb érdeklődés a Zrt. vezetésében a napokban bekövetkezett változást kísérte.
Mintegy nyolc éve már Farkasné Márton Katalin vezérigazgatóként vezette a céget , az elmúlt napokban felröppent a hír, hogy munkáját befejezi. Az eddig a Farkas család tulajdonában lévő mezőgazdasági céget négy fős szakmai befektetőcsoport vásárolta meg, két mezőgazdasági alap, a Talentis AGRO Zrt. és egy magánszemély. A cég jelentős fejlesztések előtt áll.
Sikerült a változásban érintett vezetőkkel interjút készíteni, amit az alábbiakban megtekinthetnek:
Farkasné Márton Katalin, a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt. volt vezérigazgatója:
Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. Vezérigazgatója:
Farkas Sándor, a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt. egykori elnöke:
A partnertalálkozón Sztáray Péter, a külügyi tárca biztonságpolitikáért felelős államtitkára a háború gazdaságra gyakorolt hatásairól tartott előadást. Arra emlékeztetett, hogy az agrárium számára a pandémia, a klímaváltozás, az energiadrágulás eddig is kiélezett helyzetet teremtett, ezt azonban az orosz-ukrán háború még tovább súlyosította.
Hangsúlyozta, a magyar agrárium válságállónak bizonyult. Az elmúlt években megvalósult fejlesztések nyomán Magyarország kétszer annyi élelmiszert képes előállítani, mint amennyire szüksége van. Az országot nem fenyegeti élelmiszerhiány, de a kormány a gabonaexport esetében fenntartja az állami elővásárlási jogot – fogalmazott az államtitkár.
Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes a mezőgazdaság időszerű kérdéseiről beszélt, Makai Szabolcs a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója pedig a mezőgazdasági kereskedelem jövőképét vázolta.

Vélemény, hozzászólás?