Hírek Szentes

Gigászi, de sportszerű küzdelem a Kalandpark környékén

Ebben az évben is a Kurcapart Kalandpark adott bázist a szeptember 29-30. között megrendezett Titánok Harca elnevezésű ifjúsági kalandvetélkedőnek. A 9. alkalommal megszervezett eseményen mind az öt szentesi középiskola képviseltette magát az eseményen egy-egy csapattal.

A fiatalok előtt nem volt egyszerű a két nap megélése, hiszen 18 válogatott, esetenként extrém feladatot kellett végrehajtaniuk, ráadásul a játékmesterek folyamatosan figyelték az órát, és űzték őket.

Az is közel jár az igazsághoz, hogy a „kalandoroknak” Földön, vízen és levegőben is volt dolguk, illetve dolgoztak a Kalandpark területén, a fedett uszoda vízében, a Kurcán és a Tűzoltóságnál.

A résztvevők felkészülten (már amennyire lehetett), és komolyan vették a rájuk váró terheléseket, a szervezőknek nem kellett senkit sem meginteni „nyafogásért”. Jó volt látni, hogy a lányok ugyanolyan vehemenciával, ugyanolyan erőkifejtéssel igyekeztek a fizikai erőnlétet kívánó feladatokat is megoldani.

A diákok fáradtságot nem ismerve, (ha nagy ritkán elő is jött) félelmeiket is legyűrve magunknak és társaiknak is bizonyították: nincs megoldhatatlan feladat. Ha kellett, egymásnak is segítettek, és a második nap végére valódi közösségként álltak oda az eredményhirdetésre.

Záráskor, a kalandvetélkedő részeseit köszöntötte dr. Demeter Attila, a város alpolgármestere, majd a programot irányító Bertók Róberttel (fő szervező) közösen átadták a díjakat.

A győzelmet a Horváth Mihály Gimnázium Trónok Örökösei csapata szerezte meg, elnyerve a vetélkedő trófeáját, és egy értékes sportcsomagot.

A további sorrend:

  1. Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola – Hortus
  2. Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola – Gladiátorok
  3. Boros Sámuel Szakgimnázium – Kívülállók
  4. Pollák Antal Szakgimnázium – Pollák Hősei

Az eredményhirdetés követően leszerelési ceremóniát is tartottak, ahol Tihanyi Zoét (Pollák Hősei), aki már négy éve verseng. Most leszerelték, ezentúl játékmesterként vehet részt a vetélkedőn.

Csak zárójelben jegyezzük meg: már megkezdődtek a 10. jubileumi Titánok harca – Harc a kincsért program előkészületei.

 

Képgaléria a versenyekről:

navigate_before
navigate_next

Képgaléria az eredményhirdetésről:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?