Kiemelt hírek Szentes

Gólyák avatása a Boros-ban

A HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikumában szeptember 17-én felavatták a 9.-es „kisgólyákat” (akik 95-en vannak). Reggeltől, a szüneteken keresztül délutánig játékos és ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük, és letették a gólyaesküt, hogy az iskola teljes jogú tagjává válhassanak.
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek és szabadtéri
A feladatok között voltak a városban megoldandók is pl. 2 db nyers tojásból ételt kellett készíttetniük, minél több embert meg kellett táncoltatniuk, illetve 7-es számmal kellett szelfizniük (ez az egyik osztálynál több mint 80 db kép lett). Az időjárás segítségével az iskolában lezajlott feladatokat sikerült az udvaron megvalósítani: liszttel töltött lufit kellett megborotválni, fehérjét kellett felverni villával, A5-ös lapokon sétálva kellett célba érniük. De nem maradhatott el a zene nélküli karaoke vagy a hang nélküli film szinkronizálása sem.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és szabadtéri
A legnagyobb sikert még is az aratta, amikor fel kellett kérniük táncolni az osztályfőnökeiket (9.a – Pósa István, 9.b – Lőrincz Mónika, 9.c – Vinczéné Szabó Éva), akikkel együtt az egész osztályt és a végzősöket is táncba lehetett vinni.
Az izgalmas és szoros küzdelem végén a zsűri kihirdette az eredményt, és a vetélkedést végül a
9.b osztály nyerte meg, így ők fogják képviselni iskolánkat a városi gólyavetélkedőn.
Köszönet a szervezésért a végzős osztályokat és osztályfőnökeiket illeti meg (12.a – Szatmári József, 12.b – Bartuczné Józsa Anikó, 12.c – Dudás Szabóné Deák Judit).

Vélemény, hozzászólás?