Kiemelt hírek Térség

Gondolnak az agrár-szakemberek utánpótlására

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége ez év januárjában indította el a vidéki életformát támogató, népszerűsítő program csomagját „Vidék élet, fiatalok vidéken” címmel. Ennek részeként először a Vesd bele magad! kisiskolás korú gyerekeknek szóló szemléletformáló, az otthoni kertészkedésre buzdító program indult el. A Program részeként ingyenes vetőmag csomagot igényelhettek a gyerekek és családjuk.

Az előzetesen elképzelések szerint Fejér és Csongrád megyére korlátozódott volna a program. A jelentkezések dinamikája és a más megyékből érkező igények miatt menet közben országossá vált a program.

A felhívásra 1.271 család jelentkezett. Közülük 944 család teljesítette a pályázat minden feltételét. Azok a családok maradtak csak ki, ahonnan nem érkezett meg a gyermek rajza, vagy fogalmazása a jelentkezési űrlap mellé.

A Vesd bele magad! Program egyfajta partnerség a szülők és az AGRYA között a gyermekek szemléletének formálásához. A kertészkedés tehát elindult.

“Álló képek” a tanácskozásról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2631222553615552

 

Vidéki kaland! Vesd bele magad! „Megmutatjuk a fiataloknak, milyen öröm kertészkedni” – mondta Gémes László Csongrád megyei koordinátor március 21-én az Agrya Budapesten rendezett sajtótájékoztatóján. Csongrád megye a Fiatal Gazdák vidéki életmódot népszerűsítő programjainak kiemelt helyszíne, ahol a családok mellett az agrár felsőoktatásban tanuló diákokat is bevonják a programokba.

Közzétette: Kurca Televízió – 2019. március 26., kedd

Vélemény, hozzászólás?