Kiemelt hírek Szentes

Gőzerővel készül az Omega kiállítás – az együttes frontembere Szentesen

Ez év november 30-án nyitja meg a szentesi Koszta József Múzeum a “Gyöngyhajú lány” – Omega Kiállítást. A rendezvény alcíme: Kultúrtörténeti barangolás Magyarországon, a 20. század második felében az OMEGA együttessel. 56 év képekben és relikviákban.

Mintegy 950 négyzetméternyi felületet építenek be a múzeumban. Interaktív, élményszerű, show-elemekkel tarkított bemutató lesz Szentesen, amelyet a nagyérdemű 2019. május 30-ig láthat majd. November 16-án az együttes frontembere, Kóbor János eljött Szentesre, és a kiállítás előkészítői vele együtt tekintették át a kiállítás tematikáját és a berendezéseket.

Farkas László Róbert, a Koszta József Múzeum igazgatója fogadta a vendéget, és a múzeum vármegyeházi aulájától kezdve, részletesen megmutatta, és ismertette a készülő tárlat jelenlegi állását – Arató Mátyás kurátor, és a múzeum munkatársainak bevonásával. Már az elején leszögezte: ez a kiállítás nemcsak az együttesről szól, hanem a működését körülvevő társadalmi környezetről is.

Külön szobát kapott a ’60-as-’70-es évek, a „space-korszak”, Babilon, valamint az „Orosz tél” (Léna).

A Liszt-és Kossuth-díjjal kitüntetett művész elégedett volt a látottakkal, egy-két esetben ötleteivel segítette a kiállítás-rendezőket. Megmutatták november végén induló Omega Éttermet, vagyis a Petőfi Café-t, ahol az együttes tagjainak kedvenc ételeiből falatozhatnak majd a látogatók a kiállítás időszakában.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?