Kiemelt hírek Szentes Térség

Gyártóüzem ’alapkő’ letétele Nagytőkén

A Nagytőkei Falunap keretében július 25-én lerakták a községben létesítendő beton elemgyártó üzem „alapkövét”. Ezzel megvalósult a Molcza Kft. által idehozott beruházásnak az első lépcsőfoka: egy közel 1,5 milliárd forint összértékű Nanono Optic Cocrete (NOC) gyár létrehozása, amelyhez a szükséges előkészületeket már a 2019-es évben megtették, és reményeik szerint ez év decemberében már az elemek tesztgyártása is megkezdődik.

A vendégeket, Farkas Sándort, a térség országgyűlési képviselőjét, agrár-miniszterhelyettest, dr. Fazekas Gergelyt, a Molcza Kft. ügyvezetőjét és Majzik Imrét, a Kft. fejlesztési vezetőjét, dr. Sztantics Csabát, Szentes Város Önkormányzatának jegyzőjét, a Háromhegyek Közhasznú Egyesület megjelent tagjait Szénászky Zsolt, Nagytőke polgármestere üdvözölte, és külön-külön megköszönte támogatásukat.

Az új, ezer négyzetméteres daruzott gyárcsarnokban a kidolgozott saját eljárással az előre gyártott látszó (világító) betonelemek teljes palettáját elő tudják majd állítani. Az akár csupán fél centiméter vastagságú lap- vagy falburkolatok időtállóak, színezhetőek, és emellett felületük megmunkálása is a gyártás során történik majd.

Az egy műszakban húsz embert foglalkoztató üzemben a tesztgyártás a tervek szerint még ez év végén elindulhat. A beruházási költségek felét a növekedési hitelprogram biztosítja, az Építő 3 pályázat 133 millió forintos támogatása mellett a Kft. saját erejéből valósul meg a fejlesztés.

Farkas Sándor a fejlesztésről azt mondta: a jelentős kormányzati támogatással megvalósuló beruházás munkahelyet teremt a településen és a környékben élőknek, továbbá adóbevételt is jelent a falu számára. Hozzátette: az országban és a térségben is több, Nagytőkéhez hasonló nagyságrendű települést virágoztatott már fel egy- egy vállalkozás, bízik benne, hogy így lesz ez itt is.

Dr. Fazekas Gergely, a Molcza Kft ügyvezetője lefejtette a leplet a gyártó üzem helyszínén felállított, az új technológiával gyártott kevert anyagból készített reklám-feliratról – ezzel jelképesen felavatta a beruházást.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4146747458729713

Vélemény, hozzászólás?