Hírek Szentes

A gyerekek az újraélesztéssel ismerkedtek

Október 16. az Újraélesztés Világnapja, ezen a napon, a Szentesi Mentőállomáson lehetőség nyílt az alapszintű újraélesztés elsajátítására. A mentősök 10-18 óráig várták az érdeklődőket, akik tájékoztatást kaphattak az állomás tevékenységéről, az újjáélesztés módozatairól.

A nap során a Vöröskereszt képviseletében Agócs Lászlóné átadta a mentőknek és a védőnői szolgálatnak az önkormányzat által vásárolt csecsemő újraélesztési babát.

Az ünnepi esemény kapcsán Bába Zoltán mentőtiszt, megbízott állomásvezető köszöntötte a megjelenteket és többek között azt is elmondta, hogy Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

 

Ugyanez a helyzet a csecsemők életmentésénél is, ezért örülnek a csecsemő újraélesztési babának, melyen lehet gyakorolni az újjáélesztést. Az ekkor rendezett bemutatót a Kiss Bálint Református Általános Iskolából a Nyílt Napra éppen ekkor érkező 20 fős osztály is láthatta.

 

 

A bemutatót követően kérdésre válaszolva Bába Zoltán kijelentette: az újra élesztést meg lehet és meg kell tanulni, annál nagyobb hibát nem tudunk elkövetni, mint hogy nem kezdjük el az újjáélesztést.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?