Kiemelt hírek Szentes

Gyerekek és felnőttek a könyvheti programokon

Szentesen június 13-16 között a város központi terén rendezték meg 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok helyi eseményeit. Négy ’író-olvasó találkozót”, egy mini-koncertet, egy musical előadás-részletet, és természetesen könyv-vásárt, a gyerekeknek pedig kézműves foglalkozásokat szerveztek.

Gondoltak a helyi szerzőkre is (Baráth Enikő, Beke Mari, Arany László, Hámori Tamás), számukra szerveztek közös találkozást, ahol az érdeklődők megvásárolhatták könyveiket, beszélgethettek egymással és olvasóikkal a könyveikről.

A szervezők a kisebbekre is gondoltak, nekik Hajdú Katalin: Tündértánc című mesekönyvéből tartottak zenés könyvbemutatót a város szívében.

A tavalyival összehasonlítva hasonló volt az érdeklődés – mondta Sallainé Gresó Klára, a fő szervez Szentes Városi Könyvtár vezetője. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek körében (is) szerettessük meg az olvasást, ezért „települnek” ki a Gyermekkönyvtár munkatársai (könyvekkel, játékokkal együtt) a Könyvhét programjaira, és azok létszámát tekintve népszerűek – tette hozzá.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?