Kiemelt hírek Szentes

Gyógyszerész a szentesi házaknál

Augusztus utolsó hetében Szentesen és térségében is beindult a „Gyógyszerész a háznál” kezdeményezés. Bár Csongrád-Csanád megyében már ez év májusától működik a szolgáltatás, néhány szóval mégis érdemes további részleteket elmondani erről az új egészségügyi szolgáltatásról.

Szentesen és a környező községekben, valamint Csongrádon ezt a munkát Bogyóné Faragó Csilla, gyógyszerész szakasszisztens kezdte el, vele beszélgettünk.

Ma már hálózatként működik szervezetünk, lefedi megyénk területét. A központunk Szegeden van, az ország legnagyobb gyógyszer nagykereskedelmi cégével van kapcsolatunk, illetve programunk bázisát természetesen gyógyszertár szolgáltatja. Tehát meg van az a szervezeti háttér, ami a feladatunk biztonságos ellátásának az alapját képezi – kezdte a bemutatást a területi munkatárs.

Azt nem kell részleteznünk, hogy – sajnos – nagyon sokan lehetnek, vannak olyan élethelyzetben, amikor rászorulnak szolgáltatásaink otthoni igénybe vételére. Elsősorban számukra (de nincs jogosultsághoz kötve, sem életkor, sem egészségügyi állapot) rendelkezésre állunk: kiszállítjuk gyógyszereiket, továbbá a helyszínen – kérésre – úgynevezett gyógyszerész-szolgáltatást adunk.

Ez utóbbiról: részletes tájékoztatást adunk a felírt gyógyszer szedéséről, összetételéről, tájékoztatjuk ügyfelünket a lehetséges mellékhatásokról, és hogy mi a teendő azok észlelése esetén. Rövidebben: feltehetnek minden kérdést, amire a gyógyszertárban nem lenne idő, vagy amit nem merne mások előtt megkérdezni.

A lényeg:
https://soundcloud.com/szgyors-1/bogyone-farago-csilla

Egy megrendelőlap kitöltésével kezdődik a folyamat, amelyet ebben a térségben Bogyóné Faragó Csilla visz el a jelentkezőhöz. Telefonon is (20/374-5732) felveheti a kapcsolatot vele, hogy csatlakozzon ehhez a szolgáltatáshoz.

Miután igazolta jogosultságát, egy regisztrációval felhatalmazást ad a vényköteles gyógyszerei átvételére, és kiszállítására. Így biztosíthatja saját részére a szolgáltatás folyamatos, és szabályszerű igénybevételét.

A jogosultság ellenőrzése, és előzetes azonosítás után 24-48 órán belül személyesen házhoz szállítjuk a gyógyszer-csomagot. A vényköteles és a recept-nélküli gyógyszereket is házhoz visszük, amit online, vagy akár telefonon is igényelhetnek.

A házhoz szállítás és a hozzá kapcsolódó gyógyszerészi tanácsadás havonta egyszer díjmentes.

Ami még fontos lehet: jogosultak vagyunk közgyógyellátás keretein belül felírt gyógyszerek kiadására, így azokat ugyanúgy kérheti kiszállítással is, sőt ha szükséges állatgyógyászati szereket is házhoz tudunk szállítani.

Tehát a Csongrád-Csanád megye északi részén, Szentes térségében is már házhoz viszik a gyógyszereket, szakemberek segítenek egészségügyi kérdéseik megválaszolásában

Az alábbi web-oldalon még további információkat talál: https://gyogyszereszahaznal.hu/

Vélemény, hozzászólás?