Kiemelt hírek Szentes

Gyökeret verhet a papírcikkek gyártása Szentesen

Szentes Város képviselő-testülete január 14-én rendkívüli ülést tartott, ahol egy témáról, a szentesi Ipari Park Déli zónájában található, 1.958 négyzetméter alapterületű, önkormányzati tulajdonban lévő ipari csarnok eladásáról tárgyaltak.

A csarnokot – a kezdetektől fogva (2014. március 1.) – a COALA Hungary Kft. bérelte, ahol papíripari termékeket (papír zsebkendő, toalett papír, papír kéztörlő) gyártanak, melyeket belföldön és külföldön egyaránt forgalmazzák.

A cég az ingatlanra bejelentette vételi szándékát, ezt vitatták meg a képviselők, és végül úgy döntöttek, hogy hozzájárulnak az ipari csarnok eladásához, azzal a feltétellel, hogy az ingatlanra készüljön értékbecslés, és az értékesítés pályázati eljárás keretében történjen.

A vállalkozás Szentesen egy új iparág kialakulását, megerősödését valósította meg, ami tulajdonképpen előnyösen hat a város gazdasági szerkezetére (is). Az elmúlt évek során (saját költségen) – előírásoknak megfelelő – szociális blokkot alakítottak ki, amellyel már azt is „jelezték”, hogy az ingatlant mindenképpen hosszú távon kívánják hasznosítani.

A Kft. „letelepedése” ezeken túlmenően növeli a város adóbevételeit, csökkenti szociális kiadásait, segítheti, bővítheti a helyi sport- és kulturális célok megvalósításának anyagi forrásait.

Vélemény, hozzászólás?