Hírek Sport Szentes

Győri Eszter – VB arany!

A magyar tájékoztatás már csak ilyen: zajlik hazánk fővárosában a   2017-es FINA Masters Világbajnokság, és ezzel kapcsolatban szinte mindenki csak a vízilabdával foglalkozik, és mindenki csak a Millennium nevet választó, kétségtelenül nagyon ismert (olimpiai- és világbajnok) játékosokból álló csapattal, illetve aranyérmének örvendez. Nem elvitatva sikerüket, de például a férfiak mezőnyében szintén világbajnok lett az ugyancsak magyar Ybl-Octopus és a Bull’s Blood is. Sőt a két győztes mellett további két-két vízilabdás ezüst- és bronzérmet is ünnepelhettünk.

És igazából most jön a lényeg: a szentesi Győri Eszter, a Budakalász nevű (ugyancsak világ-és Európa bajnokokat felvonultató) női csapat tagjaként, a 30+ korosztályában nyert Masters-világbajnokságot!

Eszter 15 évesen már magyar bajnoki címet, egy évvel később pedig junior Európa-bajnoki címet szerzett. Összességében a Hungerittel 5 bajnoki címet, 2 magyar kupát (2000 és 2010), BEK-bronzérmet (2000) szerzett, és amerikai bajnoknak is vallhatja magát. A korosztályos válogatottal junior Európa-bajnoki aranyat, majd ezüstöt, illetve junior világbajnoki bronzérmet nyert, és 2017. augusztus 13-án masters VB aranyérmet nyert.

 

Az újdonsült világbajnok elmondta: óriási élmény volt több száz ember előtt játszani, és még nagyobb katarzis volt több ezer ember előtt átvenni az aranyérmet. (És ez is Győri Eszter: az aranyérem átvétele után egy nappal már edzést vezényelt csapatának – Szentesen.)

Gratulálunk a szentesi lány gyermek csapat Országos Bajnoki címet nyert edzőjének a most szerzett VB aranyához!

Ezzel együtt ugyanolyan sportbaráti szeretettel Brávik Fruzsinának (néhány szezont játszott Szentesen), aki szintén a csapat tagjaként aranyat szerzett, és jelenleg a Szentesi Vízilabda Klub egyik sportolója-edzője.

Ma kezdődnek (és augusztus 20-ig tartanak) a VB-n az úszószámok. Erre is érdemes figyelni, városunkat 18 úszó képviseli…..

 

 

Vélemény, hozzászólás?