Csongrád Hírek Sport

Győzött a Debrecen Csongrád ellen

foci

Nagy várakozás előzte meg Csongrádon, a soron következő, a legjobb 64 csapat közé kerülést jelentő Magyar Kupa fordulójában, az első osztályban egyre jobban szereplő Debreceni VSC csapatát. A Csongrádi Tiszapart Sportegyesület megyei I. osztályban szereplő csapatával lejátszott mérkőzésen, szép számú néző előtt papírforma eredmény született, hiszen a kezdőcsapatából több embert is nélkülöző vendégek elsősorban Tisza gólerős játékának köszönhetően 10:1 (3:0) arányban nyertek. Gólszerzők: Tisza (5) Takács, Bárány (2-2) Nagy (1) illetve Kiss-Kása (1).

A Csongrád az elmúlt évi idényhez képest megváltozott csapata jól szerepel a 2017-2018. évi megyei bajnokságban, és az élmezőnyben foglalnak helyet, míg a DVSC is kiváló formában érkezett a mérkőzésre, hiszen a legutóbbi négy bajnokijukat megnyerték az NB I-ben.

A meccs kezdőrúgását Gát László, nyugalmazott iskolaigazgató, egykori focista és Vincze László nyugalmazott testnevelőtanár végezte el.

Herceg András, a DVSC vezető edzője, elmondta, hogy a tervezett céljukat elérték, szép és időnként jó játékkal, Tisza Tibor gólerős játékkal megérdemelten nyertek. Több a debreceni futballakadémián nevelkedő, vagy a bajnoki mérkőzéseken kevesebb szereplő játékosa is lehetőséget kapott, hogy „éles” mérkőzésen bizonyítsanak. Kiemelte, a rendkívül sportszerű hazai csapat akarását, és hozzáállását.

Szűcs Robert, a Csongrád edzője, kissé szomorú volt, hogy csapatában többen is megszeppentek az NB/I-es csapat elleni játéktól, attól, hogy az ellenfél játékosai magasabbak, és gyorsaságban vagy fizikailag is előnyben voltak. Bár az első félidőben csak három gólt kaptak, de a fiatalok becserélésével a második félidőben több tetszetős támadást is vezettek, melynek eredményeként gólt is szereztek. Véget ért számukra a Magyar Kupa sorozat, most már teljes erővel a bajnoki fordulókra készülnek, meg próbálják az újonnan érkezett játékosokat, a minél jobb szereplés érdekében, a csapat szerkezetbe beilleszteni.

Kis-Kása Konrád a Szentesi Kinizsi SZITE-től, ebben az idényben átigazolt fiatal játékos nagyon boldog volt, hogy egyáltalán játszhatott a második félidőben a DVSC ellen, és a szintén volt szentesi Bartucz Péter beadásából megszerezte a Csongrád becsületgólját.

Vélemény, hozzászólás?