Kiemelt hírek Térség

Gyula felé terelik a tehergépkocsikat

A dinamikusan megnövekedett forgalom miatt torlódás alakult ki a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a teherforgalomban. A határátkelőhelyen a rendelkezésre álló négy sáv mellett ideiglenes egy ötödik is működik.

A várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök 2018. március 31-én, a szükséges ideig Szegednél a 47-es számú főútra, a Békés megyei Gyula felé terelik az M43-as autópályán a Románia felé közlekedő tehergépkocsikat. A sorban várakozó kamionosokat visszafordítják Makó irányába, akik onnan Hódmezővásárhely felé, szintén a 47-es számú főúton közelíthetik meg a Békés megyei határátkelőhelyet.

Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg a közlekedők, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

Indulás előtt mindenki győződjön meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkezik!

Vélemény, hozzászólás?