Kiemelt hírek Szentes

Haditorna megyei döntője a Damjanich laktanyában – videóval

Szentesen, a Damjanich laktanyában október 3-án rendezték meg az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjét. A megméretésen Csongrád megye 10 középiskolájának 4-4 fős csapatai mérték össze tudásukat.

A rendezvényt Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, tartalékos ezredes  nyitotta meg. Üdvözölte a diákokat, felkészítő tanáriakat, majd kijelentette, hogy ennek a vetélkedőnek három alappillére, értéke van:

= a honvédelmi nevelésen keresztül biztosítja  a fiatalok, életkoruknak megfelelő állandó hadra készségét,

= erősíti  a csapatszellemet

= növeli az elkötelezettséget

Az eseményen részt vett Szirbik Imre, Szentes polgármestere, Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka,

Bátor ferenc alezredes, a MH 5. sz. Lövészdandár törzsfőnök-helyettese, Hraska Gábor alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 3. előkészítő részlegének vezetője.

Az összetett versenyen volt légfegyveres lövészet, ügyességi verseny, tájékozódási futás, elsősegélynyújtás, szellemi (történelmi jellegű) vetélkedő.

Középiskolás haditorna

Haditorna megyei döntője a Damjanich laktanyában(Videóval és képmellékletekkel)Szentesen, a Damjanich laktanyában október 3-án rendezték meg az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjét. A megméretésen Csongrád megye 10 középiskolájának 5-5 fős csapatai mérték össze tudásukat.A rendezvényt Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, tartalékos ezredes nyitotta meg. Üdvözölte a diákokat, felkészítő tanáriakat, majd kijelentette, hogy ennek a vetélkedőnek három alappillére, értéke van:= a honvédelmi nevelésen keresztül biztosítja a fiatalok, életkoruknak megfelelő állandó hadra készségét, = erősíti a csapatszellemet= növeli az elkötelezettséget Az eseményen részt vett Szirbik Imre, Szentes polgármestere, Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, Bátor ferenc alezredes, a MH 5. sz. Lövészdandár törzsfőnök-helyettese, Hraska Gábor alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 3. előkészítő részlegének vezetője.Az összetett versenyen volt légfegyveres lövészet, ügyességi verseny, tájékozódási futás, elsősegélynyújtás, szellemi (történelmi jellegű) vetélkedő. A megyei döntőt a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapat nyerte meg, így ők képviselhetik Csongrád megyét az Országos Döntőn.Eredmények:1. HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája2. Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola – Makó3. HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – SzentesKülöndíjak:Legjobb gránátdobó:Juhász Gyula – Sas csapataLegjobb váltófutó:HSZC Pollák Antal Vitézek csapataLégfegyveres lövészet:HSZC Eötvös – Eötvös csapataElsősegélynyújtásban:HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája -Panzerkumpwagen csapataA díjakat dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, Antal László ezredes adták át.Képek a versenyről:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2276332259104585Képek az eredményhirdetésről:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2276344585770019

تم النشر بواسطة ‏‎Szentesi Gyors – hangos hírújság‎‏ في الأربعاء، ٣ أكتوبر ٢٠١٨

A megyei döntőt a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapat nyerte meg, így ők képviselhetik Csongrád megyét az Országos Döntőn.

Eredmények:

  1. HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  2. Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola – Makó
  3. HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – Szentes

Különdíjak:

Legjobb gránátdobó:

Juhász Gyula – Sas csapata

Legjobb váltófutó:

HSZC Pollák Antal Vitézek csapata

Légfegyveres lövészet:

HSZC Eötvös – Eötvös csapata

Elsősegélynyújtásban:

HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája –

Panzerkumpwagen csapata

A díjakat dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, Antal László ezredes adták át.

1. HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – Hódmezővásárhely

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?