Hírek Kiemelt hírek Szentes

Hangulatos, meglepetéses színházi est a vármegye háza udvarán

Szentesi Művelődési központ a Szentesi Nyári Színház sorozat keretében július 21-én, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán felállított színpadon rendezte meg Fesztbaum Béla, Jászai Mari díjas színművész zenés estjét.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
A Dalok a kipipából – Seress Rezső est címet viselő, a főszereplő színész által szerkesztett műsorban a pianínónál maga Fesztbaum Béla ül, partnere pedig a dalok előadásában a Berki Sándor Dezső irányításával működő, a klasszikus szalonzenekarok világát minden ízében tökéletesen megidéző Kék Duna Szalonzenekar.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek, emberek hangszerrel és belső tér
Seress Rezső olyan ikonikus alakja a pesti éjszakának, akiről nem csak dalai mesélnek, de a róla szóló anekdotákból korát is megismerhetjük – ezzel a gondolattal kezdődött az est, majd így is folytatódott.
Fesztbaum Béla zongoraművészek által is megirigyelhető pontossággal, feszességgel, ugyanakkor laza könnyedséggel adta elő a közismert dalokat, sanzonokat, (világ)slágert. Két dallam közben pedig fantasztikus intonációval, gyönyörű kiejtéssel (manapság ez ritka) vázolta fel a művész korának történelmét, mondta el az ízléses és mégis humoros anekdotákat.
Ezt est kellemes meglepetése volt, amikor a műsorba beépítve (hozzáillően) egy-egy kisfröccsel kínálta meg a nézőket a színművész, amiket a „személyzet” szolgált fel.
Hangulatos, színvonalas (ez nem frázis), és mivel van elég helyi kötődése is (HMG drámai tagozat) – családias légkört varázsoltak a szereplők, és természetesen elsősorban Fesztbaum Béla erre a szentesi nyári színházi estére.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, emberek hangszerrel, álló emberek és belső tér
A videón “szilánkok” az estről:

Vélemény, hozzászólás?