Kiemelt hírek Szentes

Harminc év után – majdnem ugyanúgy…

A “Kulisszák mögött” címmel november 24-én Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban   egy különleges estet szerveztek, amely – elképzelhető – része is lehet majd a város történelmének.

Egy olyan filmből vetítettek részleteket, amely 1989-ben készült, és az akkor tevékenykedő városi és közéleti vezetők, közismert személyek, és „az utca embere” nyilatkoztak a várható jövőről, közérdekű kívánságaikról…..

Érdekes volt a három évtized utáni együttes találkozás, hiszen eljöttek az akkori riporterek: Gellérfy László és Király Zoltán, az akkori riportalanyok Szirbik Imre akkori tanácselnök, Keserű Imre, akkori gimnáziumi tanár, Ledó Ferenc agrármérnök.

Sok, ma is izgalmas kérdést ismételtek meg az újságírók, a megyeháza nagytermét megtöltő közönség tapaszthatta, hogy nagyjából hasonló, vagy hasonló megközelítésű válaszokat kaptak egykori beszélgetőtársaktól.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Keserű Imre ma is hasonló vehemenciával bírálja (az éppen aktuális) kormányt, és változatlanul híve a demokratikus iskolai életnek.

Ledó Imre, aki sok szép eredményt mutatott fel a zöldségtermesztés- és értékesítés kapcsán, azt vallja: ha elrész egy eredményt a munkádban, keresd az új kihívásokat.

Szirbik Imre polgármester kijelentette: vállalja az akkori kijelentéseinek teljes tartalmát. Sokak meglepetésére és örömére bejelentette: jól halad a Petőfi u. 2. számú épület további felújításának ügye, az új színháztermet jövő decemberében birtokba vehetik  a nézők.  Ez utóbbi témában a legfrissebb információt mondta el Szirbik Imre polgármester – a videón hallhatja, vágatlanul:

ulisszák mögött – a szentesi színházterem sorsa

A kulisszák mögül – az egykori Petőfiről isSzentesen a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében november 24-én „Kulisszák mögött” címmel egy különleges beszélgetés zajlott. Különleges volt, mert a témát egy 30 évvel ezelőtt készített riportfilm adta, és azért is, mert az akkori beszélgető partnerek ismét találkoztak, és azért is, mert a dísztermet megtöltő közönség előtt zajlott a diskurzus. A beszélgetés – amelyet Király Zoltán és Gellérfy László, egykori riporterek vezettek – átölelte az elmúlt három évtized helyi, jelentős, közéleti történéseit, „ellenőrizve” a rég mondottak megvalósulását. Ebbe a sorba illeszkedett (többek között) az a kérdés, mi várható az egykori Petőfi Szálló épületének további alakulásában, benne a Tóth József színházterem felújítása kapcsán. Az ebben a témában a legfrissebb információt mondta Szirbik Imre polgármester – a videón hallhatja, vágatlanul.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. november 24., szombat

 

Vélemény, hozzászólás?