Hírek Sport Szentes

Három danos huszonévesek

Az Oyama Dojo két fiatal kyokushyn karate versenyzője augusztus 5-én, a szentesi Wellness Colosseumban, szövetségük három vezetője előtt eredményes vizsgát tett, és így fekete övükre megkapták a három danos jelzést. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jövőben, a sportáguk szaknyelvén a sensei megszólítás jár nekik. Bagi Alexandra és Lantos Lehel 23, illetve 25 évesen jutott el erre a szintre, ami a HONKYOKUSHIN szakágban nagyon ritka. Alexa esetében pedig mondhatjuk egyedülállónak.

A két sportember más-más úton jutott el ideáig.

Sensei Bagi Alexandra 7 éve kora óta versenyez, mestere, shihan Brezovai Sándor nagyon keményen edzette, abszolút nem tett kivételt nem miatt. Ez azzal is járt, hogy másfél évtizedes sportpályafutása végig nagyon eredményes volt, melyek közül ezúttal csak a Világ Kupa győzelmét, és a Világbajnoki ezüstérmét említjük.

Mindezeket figyelembe véve, a sportszövetségük vezetői megítélték számára a három dant. Ő ezt tisztelettel elfogadta, de a mindenki számára előírt követelmények teljesítéséhez ragaszkodott.

Sensei Lantos Lehel is gyermek kora óta eredményes versenyez, már 19 évesen Európa bajnok lett. Menet közben elkezdte a Testnevelési Egyetemet is, és már önálló dojo-ja van: az Immortals klub.

Mindkettejüknek már több tanítványa van, sőt szép eredményeket is tudnak felmutatni.

A dan-vizsga (közel 40 fokos melegben) mintegy 5 órán át tartott. Többek között – bemelegítésként – 100 fekvőtámaszt, 100 felülést és 100 felugrást teljesítettek, majd következtek a bázisgyakorlatok (kéz- és rúgástechnikák), azután a formagyakorlatok és végül a küzdelmek.

A vizsgáztató mesterek teljesen elégedettek voltak a látottakkal, és nagy elismerések mellett ítélték meg a három dant. Mesterük, shihan Brezovai Sándor kérdésünkre elmondta: nagyon büszke tanítványaira. Megérdemlik az újabb elismerést, keményen megdolgoztak érte – tette hozzá.

Bagi Alexandrát kérdeztük meg: hogyan alakul versenyzői pályafutása?

 

 

Vélemény, hozzászólás?