Hírek Szentes

Három évtized az idősek szolgálatában – videókkal

A Szentes Város Gondozási Központja fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte október 12-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében. Különös jelentőséget adott az események, hogy az egybeesett az Idősek Világnapi ünnepségével.

A jubileumi ünnepség a Szilver TSE táncosainak Palotás táncával kezdődött, majd Szirbik Imre, Szentes polgármestere mondta el ünnepi köszöntőjét. A város vezetője beszélt az eltelt harminc esztendő szervezeti változásairól, az önkormányzat ezzel kapcsolatos törekvéseiről, és megköszönte az ebben az ágazatban dolgozók anyagilag kevéssé elismert munkáját. Beszéde végén Puskásné Halál Ágnesnek, a központ vezetőjének átadta az intézmény szolgálatát elismerő önkormányzati Jubileumi Díszoklevelet.

 

Ezt követően köszöntötték az intézmény két legidősebb gondozottját: a 104 éves Palotás Lászlót és a 97 éves Balogh Sándornét.

 

Felszólalt a rendezvényen Szebellédi Anna, akinek  a nevéhez fűződik a szentesi szociális intézményrendszer alapjainak lerakása, illetve  1987 és 2006 között ő vezette a Gondozási Központot. Megköszönte az akkori önkormányzatnak, valamint a központ akkori munkatársainak  a támogatását, mert „csak velük együtt tudtuk munkánkat megfelelő színvonalon megoldani”.

 

Puskásné Halál Ágnes, az intézmény jelenlegi vezetője ünnepi beszédében szólt arról, hogy készültek a jubileumra (újsággal, kisfilmmel, kiállításokkal).

 

 

Elmondta mit tart munkájuk erősségeinek. Elsőként a szakmaiságot említette, a folyamatos képzéseket, az együttműködést a Szegedi Tudomány Egyetem szakmai tanszékével. A másik a források előteremtéséhez szükséges komplex tudás megszerzése, pályázatok írása, jó kapcsolat a fenntartó önkormányzattal, annak szakbizottságával. A harmadik az önkéntes bázis kiépítése, a civil szervezetekkel kialakított szoros kapcsolat, intergenerációs programok megvalósítása. Az igazgatónő beszélt arról, hogy milyen szép sikereket értek el gondozottaik különböző vetélkedőkön, egyéb programokon.

Végül megköszönte kollégáinak a hozzáállásukat, a munkájukat, a türelmüket. Olyan személyeknek adott át ajándékot, akik már nyugdíjba vonultak, de önkéntesként segítik a munkát: Janó Magdolnának, Váczi Józsefnek, Tóth Ferencnének, Nagyiván Lajosnénak, Zsigárcsik Józsefnének, Gál Sándornének és Szénási Jánosnak.

Különleges pillanat volt az ünnepségnek, amikor a város polgármestere ajánlotta az Olvasók figyelmébe azt a kötetet, amelyben a központ egyik ellátottjának, Boglári Nagy Lászlónak két verse jelent meg.

A videón egyik versét olvassa fel:

 

Az ünnepi programban felléptek:

Kiss Viktória, a Golden Voice Hungary énekverseny Grand Prix díjasa

a Szegvári Fuszulyka Nyugdíjas Klub tagjai

a Gondozási Központ munkatársai

a Fogyatékkal Élő ellátottak csoportja

 

Részlet Kiss Viktória műsorából:

 

A „fináléban” az intézmény munkatársai és a jelenlévő ellátottak közösen énekelték el Csézy: „Ez az otthonunk” című számát. A rendezvény az ünnepi torta átadásával, és közös vacsorával zárult.

 

 

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?