Kiemelt hírek Szentes

Három évtizede az idősek szolgálatában

Szentes Város Gondozási Központ III. Számú Idősek Klubja szeptember 30-án rendezte meg Idősek világnapi ünnepségét, melynek keretében az Idősek Klubja fennállásának 30 éves jubileumát is megünnepelték.

Tököli Ildikó szakmai vezető köszöntötte a megjelenteket, a klubtagokat és a vendégeket.

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere beszédében kitért a koronavírus okozta veszélyhelyzet nehézségeire, az abbaól adódó feladatok teljesítésére. Megköszönte a Gondozási központ valamennyi munkatársának a „többlet-munkát”, az időseknek, hogy vigyáztak magukra.

30 év az mindenki életében nagy idő, és hogy ez a klub ennyi ideje működik, az azt is jelezi, hogy mindvégig jó közösséget sikerült kialakítani, és tovább vinni a hagyományokat. A továbbiakhoz jó erőt, egészséget kívánt.

Agócs Lászlóné, az önkormányzat Szociális Bizottságának elnöke az itt dolgozók áldozatos munkáját köszönte meg. Az ember életében minden korban igyekszik a lehető legszebben megélni azt a kort, amelyikben jár, a klub munkatársai segítenek, hogy gondozottjaiknak ebben a korban is szép legyen az élete – mondta.

Tököli Ildikó, a III. sz. klub szakmai vezetője beszélt az eltelt három évtized fontosabb állomásairól. Az (átalakított) korszerű, kényelmes épületről, annak 2010-ben történt további korszerűsítéséről. Kiemelte az akkori vezető szakami elhivatottságát, állhatatosságát.

Sok minden változott az harminc év során, de a legfontosabb a sok-sok közös élmény átélése volt – mondta, és kivetítőn, képekkel is felidézte ezeket.

Az eltelt évek alatt változtak az ellátottak, a dolgozók, a környezet, a körülöttünk lévő világ – ami nem változott – a családias légkör, az idős emberek tisztelete, szeretete. Beszédét Márai Sándor: Ajándék című versével zárta.

Puskásné Halál Ágnes, a Gondozási központ igazgatónője az elmúlt évek valamennyi gondozottjára, munkatársára emlékezett, mert igazán jó közösség kovácsolódott a klubban, annak vonzáskörzetében.

Az ünnepi műsorban fellépett Nan Ferencné (vers), Janó-Szegi Eszter (musical részletek), Paulovics Tamás (vers), és a Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatos diákjai, Majtényi András tanár úr vezetésével (dal-betétek), a gondozónők (vers).
/A videón láthatja a válogatást a műsorból./

A város polgármestere (meglepetésként) egy ünnepi tortát ajándékozott a klubnak, és a közös ebéd után azt is elfogyasztották.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4482318035172652

Vélemény, hozzászólás?