Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Három fiatal tűzoltó erősíti Csongrádot

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetősége február 10-én hat fiatal tűzoltót fogadott. A fiatalok Szatmári Imre tű. dandártábornok előtt tettek ünnepélyes esküt.  Ezt követően az igazgató köszöntötte a legifjabb tűzoltókat. A tábornok elmondta, reméli, hogy mindannyian megtalálják majd ebben a hivatásban azt, amit kerestek. Kiemelte, hogy munkájukat nagy társadalmi elismerés övezi, és bízik abban, hogy sokuknak egész életükre szól majd a most megkezdett szakmai pályájuk.

Mindannyian most végeztek a tűzoltó szakképzésen, amit még 2020 szeptemberében kezdtek meg Miskolcon. A héten az újoncok felveszik életük első szolgálatát, amit izgatottan várnak.

A most esküt tett ifjú lánglovagok közül hárman a csongrádi hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon kezdik meg tűzoltó életüket, ahol az eddig megszerzett ismereteiket hasznosíthatják majd a beavatkozások során. Természetesen emellett számíthatnak majd a tapasztaltabb kollégák segítségére is, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy gyakorlott tűzoltókká váljanak az évek során.

Orbán Adrián az egyik legfiatalabb a most felszerelt hat tűzoltó között. 2001-ben született. Családjával Csongrádon él, szülei a rendőrség kötelékében szolgálnak. Mindenképp hivatásos pályát képzelt el magának, a szívéhez a legközelebb a tűzoltói hivatás állt. Érettségi után rögtön megkezdte szakmai tanulmányait, így nem csak élete első hivatásos szolgálatát, hanem élete legelső munkanapját kezdi meg szombaton. A csongrádi laktanya A szolgálati csoportjában végzi majd a mentéseket.

 

Kátai-Benedek Ádám szintén Csongrádon él, és ebben a városban is teljesít majd szolgálatot. 1998-ban született, három éven át a helyi uszodában dolgozott úszómesterként. Éveken át tervezgette, hogy csatlakozik a tűzoltókhoz. Végül ő is tavaly szeptemberben kezdte meg tanulmányait Miskolcon. Első szolgálati napját már csütörtökön megkezdi, a jövőben a csongrádi B szolgálati csoportot erősíti.

Lantos Máté 20 éves, Csongrád-Bokroson él. Korábban szerelőként dolgozott, egy nap a szomszédja értesítette arról, hogy tűzoltókat keresnek a csongrádi laktanyába. Azonnal beadta önéletrajzát, szeptemberben pedig a többiekkel együtt ő is megkezdhette tanulmányait Miskolcon. A csongrádi laktanyában, a C csoportban teljesít szolgálatot a jövőben.

Sok sikert kívánunk az életpályájukon!

(Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy/Csongrád-Csanád MKI)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?