Hírek Sport Szentes

Három külföldi játékos erősíti a szentesi női pólósokat

Hungerit Szentes női vízilabda csapata szeptember 20-án sajtótájékoztatót tartott a dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában, abból az alkalomból, hogy szeptember 22. és 24. között nemzetközi felkészülési tornát rendeznek.

Bujdosó Tamás, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke bejelentette összeállt a női csapat OB I-es kerete, három játékos érkezett külföldről: Melani Palaro Dias (Brazilia), Niu Gannan (Kína) és Mirshina  Anastassyía (Kazahsztán).  (Ők szerepelnek  a címlapon, az új ügyvezetővel, Kis Balázzsal.)

Hozzátette: szeptember elején Natasa Ribanska letette a magyar állampolgári esküt, így ő már nem számít „légiósnak”.

A továbbiakban Kiss Balázs, a klub nemrégiben kinevezett ügyvezetője bemutatta a játékosokat, beszélt a női együttes eddigi felkészülésének főbb állomásairól.

Vidumanszki László, a felnőtt női csapat új vezető edzője a játékos keretről és a felkészülés főbb állomásait és a további terveket ismertette.

A Hungerit Szentes játékosai a 2017/2018-as OB I-es bajnokságban:

Brávik Fruzsina, Füsti Molnár Janka, Hevesi Anita (csapatkapitány), Káris Janka, Kis Kamilla, Korom Réka, Kudella Panna, Lantos Csilla, Lekrinszki Gina Petra, Miroslava Stankovianska Narodena, Natasa Ribanska, Sebők Zsófi, Szabó Krisztina, Melani Palaro Dias, Niu Gannan és Mirshina  Anastassyía.

A vezető edző hozzátette: a csapatban sok a fiatal, arányaiban sok a most igazolt játékos, ezért a legfontosabb (és nem rövid) feladat a csapat építése, összekovácsolása. Eddig erre nem volt sok idő, a keret egy része a nyár második felében a különböző korosztályos válogatottakkal edzett. Jelenleg már együtt edz  a keret, már három edzőmérkőzésen vannak túl. A felkészülés további szakaszában egymás mellett szerepelnek a szárazföldi és vizes tréningek, az edzőmérkőzések, valamint két tornán való részvétel. Az egyik hazai rendezésű, a másik az UVSE tornája lesz.

Ezen a hét végén, szeptember 22-24-én a Hungerit rendez egy nagyon erősnek tűnő felkészülési tornát a dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában.  A házigazda, az izraeli válogatott, a Vojvodina, a Dunaújváros, a Ferencváros és az UVSE fog egymással megküzdeni.

Érdekesség, hogy itt játszik először hivatalos mérkőzést az újonnan alakult (és igen erős kerettel rendelkező) Fradi női együttese. Továbbá az is különleges, hogy a torna mérkőzéseinek megtekintése ingyenes! Azt is bejelentették, hogy a női és férfi OB I-es mérkőzések látogatásakor sem kell belépődíjat fizetni.

Megkérdeztük a csapat kapitányát, Hevesi Anitát, ő hogyan látja az esélyeiket?:

Képek  a tájékoztatóról:

Bujdosó Tamás
Hevesi Anita
Melani Palaro Dias (Brazilia)
Niu Gannan (Kína)
Mirshina Anastassyía (Kazahsztán)
Vidumanszki László
KIs Balázs ügyvezető
navigate_before
navigate_next

 

A szentesi torna első napjának (szeptember  22.)  programja:

(fedett 50 méteres medence)

10.00               Szentes – Izrael

11.30               Ferencváros – UVSE

13.00               Vojvodina – Dunaújváros

16.30               Izrael – Vojvodina

18.00               Szentes – Ferencváros

19.30               Dunaújváros – UVSE

 

Vélemény, hozzászólás?