Kiemelt hírek Szentes

Három Muzsikás mini-koncert Szentesen

A Muzsikás együttes 15 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra programmal. Ez idő alatt Szentesen és térségben már több alkalommal jártak, legutóbb április 29-én. Ekkor a Rigó Alajos Tagintézmény szervezésében a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében, továbbá a Horváth Mihály Gimnázium dísztermében adtak rendhagyó énekórákat.

A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi-lelki harmóniához is. A rendkívül gazdag (200 ezer népdal található a Magyar Nemzeti Gyűjteményben) Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern, ezt a szerepet képes betölteni – mondta el bevezetőjében Hamar Dániel, az együttes alapító tagja, aki az órákat vezette.

A kicsik azonnal reagáltak, amint felcsendült a zene, mindenki mozgott a dallamokra. Volt, aki tapsolt, volt, akinek a lába kelt önálló életre, és akadt, aki táncra is perdült
A rögtönzött órákon a muzsikálás mellett zenetörténeti ismertetés hangzott el, hangszer-bemutatókat tartottak a zenészek: Sipos Mihály (hegedű), Porteleki László tambura), Éri Péter (hosszú furulya), és Hamar Dániel (ütőgardon). A programok mindkét helyszínen közös énekléssel zárultak.

Rendhagyó énekóra a Muzsikás együttessel

Három Muzsikás mini-koncert Szentesen(Képmelléklettel és hangzó bejátszással)A Muzsikás együttes 15 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra programmal. Ez idő alatt Szentesen és térségben már több alkalommal jártak, legutóbb április 29-én. Ekkor a Rigó Alajos Tagintézmény szervezésében a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében, továbbá a Horváth Mihály Gimnázium dísztermében adtak rendhagyó énekórákat. A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi-lelki harmóniához is. A rendkívül gazdag (200 ezer népdal található a Magyar Nemzeti Gyűjteményben) Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern, ezt a szerepet képes betölteni – mondta el bevezetőjében Hamar Dániel, az együttes alapító tagja, aki az órákat vezette.A kicsik azonnal reagáltak, amint felcsendült a zene, mindenki mozgott a dallamokra. Volt, aki tapsolt, volt, akinek a lába kelt önálló életre, és akadt, aki táncra is perdültA rögtönzött órákon a muzsikálás mellett zenetörténeti ismertetés hangzott el, hangszerbemutatókat tartottak a zenészek: Sipos Mihály (hegedű), Porteleki László tambura), Éri Péter (hosszú furulya), és Hamar Dániel (ütőgardon). A programok mindkét helyszínen közös énekléssel zárultak.A Muzsikás alapító tagja, első hegedűse Sipos Mihály a zeneiskolai program után nyilatkozott:https://soundcloud.com/eszter-karpati-lajosne/sipos-mihalyKépgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2706977132706760

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. április 29., hétfő

A Muzsikás alapító tagja, első hegedűse Sipos Mihály a zeneiskolai program után nyilatkozott:
https://soundcloud.com/eszter-karpati-lajosne/sipos-mihaly

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2706977132706760

Vélemény, hozzászólás?