Kiemelt hírek Szentes

Három sikeres tábor a szentesi laktanyában

Szentesen, a Damjanich laktanyában augusztus 6-11. között rendezték meg az idei harmadik Honvédelmi Tábort, egyben a második búvártábort.

Mozgalmas hetük volt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Honvédelmi Táborában lakó fiataloknak. Általában azért napjainkban nem megszokott – főként a fiatalok esetében – hogy hajnali öt óra körül keljenek, és reggeli tornával kezdjék a napot. A hét napjai fizikai felkészítéssel, a búvár alapképzéssel és az ehhez kapcsolódó kiegészítő ismeretek elsajátításával teltek.

Ezekről kaphattak tájékoztatást (és bemutató foglalkozást) a táborlakó középiskolások családtagjai augusztus 11-én, a laktanyában felállított katonai táborban.

Antal László ezredes, a műszaki alakulat parancsnoka köszöntötte a vendégeket, és megköszönte azt a bizalmat, amit számukra az jelent, hogy a 14-18 éves gyermekeiket az ezred szakembereire bíztak. Beszélt a honvédelmi táborok jelentőségéről, a fiatalok honvédelmi nevelésének fontosságáról.

Szólt arról is, hogy a második búvártábort meglátogatta Szpisják József dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese, aki megelégedve tapasztalta, hogy a szentesi táborban jól érzik magukat a gyerekek, ismerik a honvédséget, szimpatizálnak a katonákkal, és távlati céljaik között szerepel a katonai pályán történő elhelyezkedés.

A táborban eltöltött időről dr. Szabó István alezredes, a tábor vezetője számolt be, majd a szülők és a rokon betekintést kaptak a tábor körülményeibe, foglalkozásaiba.

A tábor utolsó napjára megszervezett találkozónak megható és ünnepélyes pillanat volt, amikor három fiatal – Valkay Noémi, Kollár László és Kovács Dániel – aláírta jelentkezését az Önkéntes Tartalékos Szolgálat területvédelmi állományába.

A szülők és az Honvédelmi Tábor vezetése, lakói közötti találkozó közös ebéddel zárult.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?