Hírek Kiemelt hírek Szentes

Hazai zongorán – nemzetközi színvonal

A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett Zene-Világ-Zene sorozat keretében november 9-én Dani Imre zongoraművész adott önálló koncertet.

A nagyon fiatal művész (jelenleg nemzetközi versenyek zongora kísérője) már a Zeneakadémián töltött tanulóévei alatt kiemelkedett eredményeivel: 2011-ben elnyerte a Yamaha ösztöndíjat, 2014-ben pedig első helyezettként végzett a 21. Johannes Brahms Nemzetközi Versenyen. Ugyanebben az évben négy hallgatótársával megalakította a Weiner Ensemble kamarazenei formációt, mely szokatlan hangszerelésével, és különleges műsor-választásaival hívta fel magára a figyelmet: a 2016 augusztusában megrendezett Orlando Nemzetközi Kamarazenei Versenyen harmadik helyezést ért el. Dani Imre 2015-ben fejezte be mesterképzését, sikerei azóta is gyarapodnak, hiszen 2016-ban első díjat nyert a XXVI. Nemzetközi Chopin Versenyen.

Talán ezek ismeretében volt egy felfokozott várakozás a koncerttel kapcsolatban, nem véletlen, hogy a koncertterem megtelt. Az előzetes jóslatok beváltak: „fantasztikus és felejthetetlen” perceket szerzett zongorajátékával Dani Imre a közönségének.

Repertoáron J. Haydn, Liszt Ferenc, G. Fauré, A. Szkrjabin művek szerepeltek, nem nehéz, de nem is könnyű darabok – mondta a koncert előtt a művész. Viszont az előadásuk egyformán magas színvonalú, érzelem dús volt, (talán) ideillik az a szó: lélekemelő.

Dani Imre játékának minőségéből semmit nem vesz el, hogy a hallgatóinak többsége – magáénak érezve az előadó személyét – a „mi nevelésünk, innen jutott fel pályája eddigi magaslataira”.

A szakavatott műsorközlő szerepét Nagy János címzetes zeneiskolai igazgató töltötte be, nem beszélve arról, hogy a fellépő művésznek a nevelőtanára volt.

Képmelléklet:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?