Csongrád Hírek Kiemelt hírek

A Hazajáró már hazajár Csongrádra

„Nem kell már GPS, hogy idetaláljunk” – kezdte a közönségtalálkozót Csongrádon Kenyeres Oszkár, a Hazajáró című honismereti turisztikai magazinműsor egyik szerkesztője. Minden évben legalább egyszer eljönnek a városba, ahol megtelik a könyvtár olvasóterme, amikor arról mesélnek, merre jártak a műsor készítése során.

navigate_before
navigate_next

Vetítéssel, élménybeszámolóval egybekötött közönségtalálkozóra várták a törzsgárdát és az érdeklődőket. Kenyeres Oszkár remek stílusban, szórakoztatóan mesélt arról, honnan is jött a műsor ötlete, kik készítik, honnan jött a túrázás szeretete. Gyerekkorában oltották be a természete szeretetével, szeretett volna minden csúcsot megmászni egy nap alatt. Ez a hazai hegyekben még kivitelezhető is volt, a Tátrában, az Alpokban ez már okozott némi problémát. Még ma is gyakorta vitatkoznak a stábtagokkal, hogy minek kell még 10 kilométert túrázni, amikor már készen vannak a felvételek.

Persze az elmaradhatatlan bakiparádét is elhozta, ami azt mutatja, hogy még így, túl a 200 adáson is, a gyakorlott tévéseknek sem sikerül minden első nekifutásra.

A Hazajáró című magazinműsor 2011. október 9-én indult a Duna TV-n. A műsor célja a Kárpát-medence természeti, kulturális értékeinek, történelmi emlékeinek és az ott élő magyarok mindennapjainak a megismertetése. Még számtalan témát tartogatnak a tarsolyukban. Kenyeres Oszkár elmondta, az anyaország határain belül is számtalan helyet meg lehetne mutatni, ő mindenképpen az elsők között mutatná meg Csongrád értékeit a műsorban.

Vélemény, hozzászólás?